9.2 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
HomeNatuurLammetjes op velden FC Purmersteijn

Lammetjes op velden FC Purmersteijn

Purmerend – Op de velden van FC Purmersteijn zijn vanochtend een kudde lammetjes aangekomen. De lammetjes, die de gronden van bemesting verzorgen, is een proef tussen de gemeente Purmerend en de universiteit van Wageningen. De lammetjes zullen 3 weken de velden gaan begrazen.

Purmerend is een gifvrije gemeente. Zo bestrijdt Purmerend al langer het onkruid zonder gebruik te maken van chemische middelen. Het bemesten van het voetbalveld met lammetjes past binnen dit beleid. De poep dient als natuurlijke bemesting en zal de grond verrijken en de groei van het gras bevorderen. Het lopen en grazen moet het gras ‘prikkelen’ om nog beter te groeien. Met als gevolg dat kunstmest niet meer nodig is.

Uniek

De Universiteit van Wageningen begeleidt dit project. Ze bekijken wat er met het bodemleven gebeurt in deze drie weken. Het is de eerste keer dat een dergelijke proef wordt gedaan. Naast de onderzoekers van de Universiteit van Wageningen volgen ook andere belanghebbenden met nieuwsgierigheid deze proef. Wethouder Mario Hegger: ‘Als de proef slaagt en als blijkt dat het gras net zo goed groeit als met kunstmest, dan heeft gemeente Purmerend landelijk mogelijk een nieuwe doorbraak op gebied van milieubewust groenbeheer.’

Foto’s: Haico Kats

IMG_3607

IMG_3608

IMG_3610

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.2 ° C
11.2 °
7.2 °
69 %
0.9kmh
100 %
ma
9 °
di
9 °
wo
8 °
do
10 °
vr
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.