5.3 C
Purmerend
donderdag 25 april 2024
HomeNatuurEikenprocessierups in het Purmerbos

Eikenprocessierups in het Purmerbos

Purmerend – Enkele dagen geleden zijn in het Purmerbos en op het naastgelegen sportcomplex “Wherevogels” eikenprocessierupsen aangetroffen. De haren van deze rupsensoort kunnen ernstige irritaties veroorzaken bij mens en dier. Omdat de haartjes zich ook via de lucht verspreiden is een directe aanraking met de rups niet noodzakelijk om er toch behoorlijke klachten van te kunnen krijgen.

De gemeente Purmerend heeft zelf geen bericht afgegeven omtrent de ontdekking van de rupsensoort. Hoewel het sportcomplex gesloten is tot medio augustus, wordt er op de website van Wherevogels wel informatie verschaft:

“De gemeente Purmerend een gespecialiseerd bedrijf opdracht gegeven alle nesten te verwijderen. Dit zal (volgens huidige planning) gebeuren op 12 juli en na deze datum zal de accommodatie gevrijwaard zijn van de eikenprocessieruspen. Om er zeker van te zijn dat ook volgend jaar de rupsen niet terugkomen, zal dit specialistisch bedrijf ook volgend jaar terugkomen voor een hernieuwde inspectie.”

Wees de komende tijd dus even extra oplettend, als u gaat wandelen in de omgeving van het Purmerbos.

 



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,903FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
5.3 ° C
7.3 °
3.9 °
79 %
1.8kmh
100 %
do
6 °
vr
11 °
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.