112Purmerend

2 jongens van 15 aangehouden

Purmerend – Op dinsdag 5 juli, net na het middaguur, zagen agenten van de politie Purmerend 2 jongens op een bromscooter rijden zonder daarbij gebruik te maken van de verplichte helm. Ook reden de jongens hard en haalde gevaarlijke manoeuvres uit met het voertuig. De agenten gaven de mannen een teken tot stoppen waar niet aan werd voldaan.

Na kort gebruik te maken van de optische en geluidssignalen kon de bromscooter tot stoppen worden gedwongen. Na controle bleken beide jongens 15 jaar oud te zijn en de bestuurder niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Daar de jongens geen papieren bij zich hadden bleek, na een kort onderzoek, dat de bromfiets weeks ervoor was gestolen in Purmerend. Beide jongens zijn aangehouden terzake diefstal en/of heling. Ook zullen er bekeuringen worden uitgeschreven voor het niet dragen van een helm, rijden zonder rijbewijs en het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs.

Zowel het in gevaar brengen van medeweggebruikers, als heling en/of diefstal wordt door de politie streng tegen opgetreden.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.