2.8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
Home* KidstipsKidstip: Knallende kanonnen in Edam

Kidstip: Knallende kanonnen in Edam

Ben je nog op zoek naar iets leuks om met je kids te gaan doen komend weekend? Ik kwam een interessante activiteit tegen in het Fort bij Edam. Daar organiseren ze sowieso vaak grappige dingen voor gezinnen, valt me op. Nog maar kort geleden kwam bijvoorbeeld de boswachter van Staatsbosbeheer naar het Fort voor een dag over kriebelbeestjes. Kinderen gingen toen met de boswachter insecten en andere kleine beestjes zoeken en vangen – om de diertjes daarna samen te bekijken.

Iets langer geleden kwamen de Romeinen naar het Fort bij Edam. Twee dagen lang was het Fort in Romeinse sferen door de aanwezigheid van een zogeheten Levende Geschiedenisgroep. Een wát? Ja echt, een Levende Geschiedenisgroep. Een groep mensen dus, die de geschiedenis levend in beeld brengen en zo interesse opwekken voor het verleden. Hartstikke leerzaam. En leuk, want er waren ook allerlei speciale activiteiten voor kinderen.

imageKomende zondag – 10 juli – wordt er alweer iets georganiseerd in het Fort. Dit keer gaat het om kanonnen. De mannen van de Saluutbatterij hebben een echt kanon uit de tijd van Napoleon. Ze laten met veel plezier aan het publiek zien hoe dat kanon werkt. Stap voor stap leggen ze uit wat je moet doen om zo’n kanon af te vuren. Natuurlijk afgesloten met een echte kanonsknal. Ieder uur is er zo’n demonstratie – interessant voor jong en oud lijkt me.

De daverende knallen van de Saluutbaterij zijn niet gratis. De toegang tot het Fort bij Edam aankomende zondag is € 5,=. Voor kinderen tot en met drie jaar betaal je geen entreegeld. Je kunt er terecht tussen 11.00 en 16.00 uur.

imageAls we het dan toch over het Fort bij Edam hebben…in de zomervakantie, op zondag 24 juli, kun je er heerlijk luisteren naar meeslepende avonturen, gebracht door echte topvertellers. De gezamenlijke forten organiseren deze zomer de tour Forten vol verhalen. De 24e komt dit verhalenfestival naar het Fort bij Edam om je ademloos te laten luisteren voor € 7,50 per volwassene – € 2,50 voor kids. Vooraf aanmelden is hierbij wel nodig.

Kriebelbeestjes, Romeinen, kanonnen en verhalen… de mensen van het Fort bij Edam doen duidelijk hun best om bijzondere activiteiten voor ons te organiseren. Dat kan ik persoonlijk – en natuurlijk ook namens Go-Kids Zaanland – enorm waarderen. Ik zeg: maak er gebruik van voor een steeds andere invulling van je weekend!

originalDe Kidstips op RegioPurmerend worden geschreven door Anneke Ranzato, beheerder van de website Go-Kids Zaanland: de leukste uitjes, feestjes, activiteiten en opgroei-adresjes voor kids in Purmerend en omgeving (van Zaanstreek tot Waterland).

Foto’s: Stichting Fort Edam.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
2.8 ° C
4.4 °
1.1 °
79 %
3.4kmh
3 %
di
7 °
wo
9 °
do
9 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.