Purmerend

Plaatsen liggers viaduct N244 over spoorlijn Zaandam – Hoorn geslaagd

Purmerend – Afgelopen nacht zijn op het spoor tussen Zaandam en Hoorn de eerste liggers geplaatst voor het nieuw te bouwen viaduct dat onderdeel is van de N244. De provincie bouwt in nauwe samenwerking met ProRail een tweede viaduct voor extra rijstroken.

Afgelopen nacht zijn dertien liggers van 39,5 meter lengte vanaf een vrachtwagen op de N244 op de juiste plek over het spoor en Koogpad gehesen. Na het plaatsen van alle liggers volgt de afwerking van het viaduct en het wegdek. Vanaf voorjaar 2017, kan het verkeer gebruik maken van vier rijstroken op de N244.

Provincie bouwt weer over spoor

Meestal bouwt ProRail viaducten over het spoor zelf. Gedeputeerde Elisabeth Post:  “De bouw van dit nieuwe viaduct was voor de provincie Noord-Holland een bijzondere uitdaging die we graag aangingen”. De bouw van het viaduct is in nauwe samenwerking met ProRail voorbereid.

Betere verkeersveiligheid en doorstroming

De N244 wordt tussen de A7 en de N247 verbreed en duurzaam en veilig ingericht. Hierdoor verbeteren de verkeersveiligheid en de doorstroming. De belangrijkste veranderingen op de N244 zijn het verdubbelen van de weg met een geldende snelheid van 80 km per uur, het aanpassen van de kruisingen, het realiseren van een aansluiting op de Purmerenderweg en twee nieuwe fietstunnels, inrichten van een P+R terrein met de mogelijkheid voor horeca en tankstation bij de kruising met de Salvador Allendelaan en het bouwen van het tweede (spoor)viaduct.

Samenwerking

De verdubbeling N244, traject A7- N247 is een samenwerkingsverband van het Rijk, provincie Noord-Holland, ProRail, Stadsregio Amsterdam, gemeenten Beemster, Purmerend en Edam-Volendam en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.