7 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
HomeBeemsterGroenLinks: oproep inventarisatie berenklauw

GroenLinks: oproep inventarisatie berenklauw

Purmerend/Beemster – GroenLinks roept de inwoners van Purmerend en Beemster op om plekken te melden waar overlast is van de berenklauw. Met deze inventarisatie kunnen ze naar het college en de wethouder om de problematiek aan te kaarten en om een voorstel voor te bereiden voor de raad om het beleid voor aanpak van de berenklauw te veranderen.

De wildgroei aan berenklauw is op dit moment in vooral Purmerend enorm. Berenklauw is een mooie maar gevaarlijke plant. Het sap van de berenklauw bevat een stof (furocoumarine) die de huidcellen, die er mee in aanraking zijn gekomen, gevoelig maakt voor zonlicht en andere UV-straling. De huidcellen sterven daardoor af, en dat veroorzaakt een ontstekingsreactie. Het is dus geen allergische reactie, zoals veel mensen denken. Het kan daarom ook al gebeuren bij de eerste aanraking met de plant. Ook voor honden kan deze plant een probleem opleveren.

GroenLinks roept mensen op om plekken te melden waar overlast is van berenklauw. Weet u zo een plek of ziet u zo een plek? Laat het GroenLinks dan weten.

Stuur een email, liefst met foto van de plek, aan: [email protected]

Voor de korte termijn:

Overlast van berenklauw? Neem contact op met het Klantencontactcentrum (KCC) van de gemeente Purmerend. Het telefoonnummer is: 0299 – 452 452.

Foto: Rob Klaucke



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
7 ° C
9.4 °
5.6 °
78 %
9.4kmh
67 %
wo
7 °
do
10 °
vr
12 °
za
15 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.