14.5 C
Purmerend
zondag 19 mei 2024
Home* PRO:Purmerend op de kaart!

Purmerend op de kaart!

Purmerend – Sinds kort heeft Purmerend een toeristische plattegrond, die gratis voor iedereen beschikbaar is. De plattegrond geeft niet alleen de highlights van Purmerend weer, maar ook de accommodaties waar toeristen kunnen overnachten, de haven, camperplaatsen en botenhelling en is ontwikkeld door de ondernemersverenigingen in samenwerking met de gemeente en Bureau Toerisme Laag Holland.

De ondernemersverenigingen Purmerendse Regio Ondernemers (PRO), Purmerendse Centrum Ondernemers (PCO) en de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Purmerend (KHN) vormen samen met de gemeente de Stichting Purmerend 2000 Plus. Voorzitter Daniël Pardoen van de PRO: ‘De Stichting heeft stadspromotie hoog op de agenda staan. En Purmerend heeft veel te bieden, ook voor toeristen.’

In de prijzen

‘Purmerend valt regelmatig in de prijzen. Vorig jaar is Biercafé De Bonte Koe uitgeroepen tot tweede beste café van Nederland en het Leeghwaterbad won al eerder de award beste zwembad van Noord-Holland. Het Hampshire Golfhotel Waterland is al twee jaar op rij het beste golfhotel van Nederland en ook de Melkwegbrug heeft een internationale architectuurprijs gewonnen. Daar mogen we als stad trots op zijn. Maar Purmerend heeft nog veel meer. En dat wilden we graag duidelijk in kaart brengen.’

Regio

Op de achterzijde van de kaart van Purmerend staat een plattegrond van de regio. Alex Vonhof, voorzitter van de KHN: ‘Je ziet duidelijk dat Purmerend het hart van de regio is. We verwachten dat omliggende gemeenten en vooral Amsterdam ook belangstelling hebben voor de plattegrond. Zo kunnen we toeristen naar onze gezellige en mooie stad trekken.’

De plattegrond is gratis beschikbaar bij het VVV-informatiepunt in het Purmerends Museum aan de Kaasmarkt en natuurlijk in het gemeentehuis aan de Purmersteenweg.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,922FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.5 ° C
15.6 °
13.9 °
74 %
2.7kmh
0 %
zo
20 °
ma
18 °
di
21 °
wo
17 °
do
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.