PurmerendSport

AV NEA Volharding zilveren award voor gezonde sportkantine toegekend

Purmerend – Het nationale Voedingscentrum heeft atletiekvereniging NEA Volharding in Purmerend als eerste in Nederland de zilveren award voor gezonde sportkantine toegekend. Dankzij de inspanningen van de enthousiaste leden van de kantinecommissie voldoet minimaal zestig procent van het aanbod aan de norm gezond. De leden en bezoekers waarderen het gevarieerde assortiment en er is duidelijk afnemende belangstelling voor minder gezonde snacks.

De enthousiaste inzet van het kantine team heeft geleid tot een snelle aanpassing van het assortiment. Het gezonde aanbod is ook een verkoopsucces. Jeugdleden helpen met het bereiden en verkopen van de gezonde snacks. In de kantine is ook keuze uit andere snacks dan gezonde snacks. Bij het opzetten van de gezonde sportkantine is NEA door Spurd ondersteund.

De uitreiking van de zilveren award voor de gezonde sportkantine gebeurt op een nog te bepalen moment in september. Bij meerdere sportverenigingen in Purmerend zijn vrijwilligers bezig om het aanbod in de kantine gezonder te maken.

AV NEA Volharding
www.avnea.nl

De Gezonde Sportkantine
http://www.gezondesportkantine.nl/

Voedingscentrum
www.voedingscentrum.nl

Spurd
www.spurd.nl

Foto: Nea Volharding


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.