2.8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
Home* BuitenlandAanslag Nice Frankrijk

Aanslag Nice Frankrijk

Purmerend – De gedachten van alle medewerkers van Regio Purmerend gaan uit naar alle slachtoffers en betrokkenen van de aanslag in Nice.

Reactie Rutte en Koenders op aanslag in Nice

Minister-president Rutte is geschokt door de aanslag in Nice. ‘Het is afschuwelijk om te zien dat wederom vele tientallen mensen, onschuldige burgers, zijn getroffen door een dodelijke aanslag. Na de gruwelijke aanslagen van vorig jaar in Parijs wordt Frankrijk nu weer hard getroffen. Onze gedachten zijn op dit moment bij de slachtoffers, de nabestaanden en met het Franse volk en haar leiders, die wederom zwaar op de proef worden gesteld. Namens de Nederlandse regering heb ik onze condoleances overgebracht aan de Franse regering.’

Ook minister Koenders (Buitenlandse Zaken) noemt het een afschuwelijke terroristische aanslag: ‘De feestdag van de Fransen is een orgie van geweld geworden met ongekende wreedheden. Er wordt gesproken over in ieder geval tachtig doden en dat getal kan helaas nog oplopen. Het is echt verschrikkelijk voor Frankrijk, maar eigenlijk voor Europa, de hele wereld. Ik denk dat het niet ophoudt voorlopig en dat we dus nog meer gezamenlijk een vuist moeten maken tegen deze terreur. En blijven zo actief mogelijk daartegen te strijden.’

Reactie Zijne Majesteit de Koning op de aanslag in Nice

Ons hart gaat uit naar de slachtoffers van de aanslag in Nice. Frankrijk werd op de dag van zijn nationale feestdag zwaar getroffen. Wij leven intens mee met allen die nu rouwen om hun dierbaren of in tergende onzekerheid verkeren.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
2.8 ° C
4.4 °
1.1 °
79 %
3.4kmh
3 %
di
7 °
wo
9 °
do
9 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.