* Buitenland

Aanslag Nice Frankrijk

Purmerend – De gedachten van alle medewerkers van Regio Purmerend gaan uit naar alle slachtoffers en betrokkenen van de aanslag in Nice.

Reactie Rutte en Koenders op aanslag in Nice

Minister-president Rutte is geschokt door de aanslag in Nice. ‘Het is afschuwelijk om te zien dat wederom vele tientallen mensen, onschuldige burgers, zijn getroffen door een dodelijke aanslag. Na de gruwelijke aanslagen van vorig jaar in Parijs wordt Frankrijk nu weer hard getroffen. Onze gedachten zijn op dit moment bij de slachtoffers, de nabestaanden en met het Franse volk en haar leiders, die wederom zwaar op de proef worden gesteld. Namens de Nederlandse regering heb ik onze condoleances overgebracht aan de Franse regering.’

Ook minister Koenders (Buitenlandse Zaken) noemt het een afschuwelijke terroristische aanslag: ‘De feestdag van de Fransen is een orgie van geweld geworden met ongekende wreedheden. Er wordt gesproken over in ieder geval tachtig doden en dat getal kan helaas nog oplopen. Het is echt verschrikkelijk voor Frankrijk, maar eigenlijk voor Europa, de hele wereld. Ik denk dat het niet ophoudt voorlopig en dat we dus nog meer gezamenlijk een vuist moeten maken tegen deze terreur. En blijven zo actief mogelijk daartegen te strijden.’

Reactie Zijne Majesteit de Koning op de aanslag in Nice

Ons hart gaat uit naar de slachtoffers van de aanslag in Nice. Frankrijk werd op de dag van zijn nationale feestdag zwaar getroffen. Wij leven intens mee met allen die nu rouwen om hun dierbaren of in tergende onzekerheid verkeren.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.