14.6 C
Purmerend
zondag 9 juni 2024
HomePurmerendClusius Purmerend ontvangt vlag Ecoschools

Clusius Purmerend ontvangt vlag Ecoschools

Purmerend – Clusius College Purmerend heeft de felbegeerde vlag van Ecoschools ontvangen. Afgelopen week tijdens het eindschoolfeest op de vestiging werd door Dorien Reiche van Ecoschools lovende woorden richting het Ecoteam gesproken. Het Ecoteam bestaat uit leerlingen van de school. Zij bedenken de duurzame activiteiten en zorgen dat deze uitgevoerd worden.

Dorien Reiche benadrukte het dat de leerlingen veel gedaan hebben om Ecoschools in de school en in de omgeving bekend te maken. Ook waren er complimenten voor het verminderen van het afval en het opruimen van zwerfafval.

Wethouder Rotgans van Onderwijs en de raadsleden van GroenLinks waren uitgenodigd om de ceremonie bij te wonen, zij waren zichtbaar onder de indruk.

image

Moeder Aarde zelf was ook gekomen, op hoge stelten liep zij door het publiek. Aan haar de eer om de vlag daadwerkelijk te hijsen. Na de plechtigheid kregen de leerlingen die deel uit maken van het Ecoteam een certificaat uitgereikt wat, volgens Ecoschools van pas kan komen bij een eventuele stage. Voor iedereen was er na afloop een speciaal Eco-ijsje. In de kleuren van Ecoschools.

Eco-Schools is hét internationale duurzaamheidskeurmerk voor scholen. Scholen werken aan duurzaamheid in het gebouw, in de lessen en in de omgeving. Eco-Schools biedt een manier om hier gestructureerd mee aan de slag te gaan. Leerlingen leren op heel praktische wijze verantwoordelijkheid te nemen voor hun leefomgeving.

Foto’s: Facebook Clusius College PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,931FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
14.6 ° C
16.7 °
13.3 °
67 %
1.8kmh
49 %
zo
14 °
ma
14 °
di
14 °
wo
15 °
do
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.