Purmerend

Clusius Purmerend ontvangt vlag Ecoschools

Purmerend – Clusius College Purmerend heeft de felbegeerde vlag van Ecoschools ontvangen. Afgelopen week tijdens het eindschoolfeest op de vestiging werd door Dorien Reiche van Ecoschools lovende woorden richting het Ecoteam gesproken. Het Ecoteam bestaat uit leerlingen van de school. Zij bedenken de duurzame activiteiten en zorgen dat deze uitgevoerd worden.

Dorien Reiche benadrukte het dat de leerlingen veel gedaan hebben om Ecoschools in de school en in de omgeving bekend te maken. Ook waren er complimenten voor het verminderen van het afval en het opruimen van zwerfafval.

Wethouder Rotgans van Onderwijs en de raadsleden van GroenLinks waren uitgenodigd om de ceremonie bij te wonen, zij waren zichtbaar onder de indruk.

image

Moeder Aarde zelf was ook gekomen, op hoge stelten liep zij door het publiek. Aan haar de eer om de vlag daadwerkelijk te hijsen. Na de plechtigheid kregen de leerlingen die deel uit maken van het Ecoteam een certificaat uitgereikt wat, volgens Ecoschools van pas kan komen bij een eventuele stage. Voor iedereen was er na afloop een speciaal Eco-ijsje. In de kleuren van Ecoschools.

Eco-Schools is hét internationale duurzaamheidskeurmerk voor scholen. Scholen werken aan duurzaamheid in het gebouw, in de lessen en in de omgeving. Eco-Schools biedt een manier om hier gestructureerd mee aan de slag te gaan. Leerlingen leren op heel praktische wijze verantwoordelijkheid te nemen voor hun leefomgeving.

Foto’s: Facebook Clusius College Purmerend


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.