* KidstipsRegionaal

Kidstip: volop water- en vliegerpret

Jawel, de zomervakantie staat voor de deur… alle scholen sluiten vrijdagmiddag hun deuren voor zes weken, alle kinderen zes weken vrij. Waarschijnlijk ben jij niet al die zes weken weg met de kinderen? Dan kun je de komende tijd veel hebben aan Go-Kids, waar je heel veel leuke dingen vindt om met de kinderen te doen. Met allerlei fijne plekken om naartoe te gaan en een agenda boordevol activiteiten. Altijd handig als je het even niet meer weet!

Twee aquadisco’s

De vakantie start vrijdagavond al goed met maar liefst twee zwembaddisco’s in onze regio. Zowel het Leeghwaterbad als De Waterdam hebben een aquadisco. Die in Purmerend is een extra editie (Super AquaDisco Zomer!), op het laatste moment ingelast. Dat vind ik dan eigenlijk wel weer jammer voor de organisatie van de Summertime Disco in Edam-Volendam.

Zomer in het Park!

Het is niet alsof ze in en om het Leeghwaterbad niet genoeg te doen hebben. Zaterdag is er immers Zomer in het Park! Dat belooft een geweldig kinderfeest te worden op de speelweide bij het zwembad. Niet alleen op het gras trouwens – zéker ook op en in het water er omheen. Er is immers een wedstrijd fierljeppen en een pieremachocelwedstrijd. Met deze twee activiteiten biedt Spurd niet alleen sportief vermaak maar tegelijk ook een lesje Nederlandse taal en historie. Nee hoor, alle gekheid op een fieljepstokje: Zomer in het Park! ziet er oprecht veelbelovend uit.

Vliegerfestijn

En wat moeten jullie zondag dan doen, na al die waterpret? Ik zou zeggen: ga een kijkje nemen bij het Vliegerfestijn in Oosthuizen die bij molen De Breek gehouden wordt tijdens Zomerroute Zeevang. Tijdens dit vliegerfestijn zijn er activiteiten voor jong en oud met natuurlijk véél vliegers. Bovendien zijn we met het waterrad en de waterpomp voor kinderen op het erf van de molen ook weer terug bij de waterpret.

Meer informatie op de agenda van Go-kids.

original

De Kidstips op RegioPurmerend worden geschreven door Anneke Ranzato, beheerder van de website Go-Kids Zaanland: de leukste uitjes, feestjes, activiteiten en opgroei-adresjes voor kids in Purmerend en omgeving (van Zaanstreek tot Waterland).


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.