8.4 C
Purmerend
donderdag 18 april 2024
HomePurmerendKinderen groep 7/8 doen verkeersexamen

Kinderen groep 7/8 doen verkeersexamen

Purmerend – Dit voorjaar hebben meer dan duizend Purmerendse scholieren uit groep 7 en 8 het schriftelijk verkeersexamen afgelegd. Van hen deed een groot deel later ook het praktisch verkeersexamen. 

Schriftelijk verkeersexamen

Het schriftelijk verkeersexamen toetst leerlingen van groep 7 (of 8) op hun kennis van de verkeersborden en verkeersregels, in het bijzonder voor voetgangers en fietsers. Het schriftelijk examen wordt in de klas door de eigen leerkracht of een examinator afgenomen.

Praktisch verkeersexamen

Met het praktisch verkeersexamen wordt zowel de kennis als de vaardigheid getoetst van de oudere basisschoolkinderen. In de meeste gemeenten worden de praktische examens georganiseerd door een onderwijsadviesbureau, samen met Veilig Verkeer Nederland en de gemeente. Op hun eigen fiets leggen de leerlingen een realistisch parcours af in hun buurt en worden bij verschillende controleposten beoordeeld door vrijwilligers en ouders. Kinderen die slagen ontvangen hiervoor een diploma.

Gratis beschikbaar dankzij Stadsregio Amsterdam

Kinderen zijn kwetsbare verkeersdeelnemers en moeten geholpen worden om zo veilig mogelijk de weg op te gaan. Vanaf het eind van de basisschool gaan zij vaak zelfstandig over straat. De Stadsregio Amsterdam stelt het verkeersexamen voor alle basisscholen in Amsterdam en de regio gratis beschikbaar. Via www.verkeerseducatiepunt.nl biedt de Stadsregio lesprogramma’s en informatie op het gebied van verkeer aan voor kinderen van crèche tot eind middelbare school.

Meer dan 16000 kinderen uit de stadsregio Amsterdam hebben het schriftelijke verkeersexamen afgelegd. 12000 daarvan hebben het praktische verkeersexamen gedaan.

Foto: Website gemeente Purmerend



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.4 ° C
9 °
7.8 °
73 %
4kmh
100 %
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.