15.4 C
Purmerend
woensdag 22 mei 2024
HomeGemeenteOvereenkomst verplaatsing Associatie Uitvaartverzorging

Overeenkomst verplaatsing Associatie Uitvaartverzorging

Purmerend – Op donderdag 14 juli tekenden Associatie Uitvaartverzorging (UNC uitvaartzorg), de gemeente Purmerend en Klein Where Ontwikkeling (KWO) een samenwerkingsovereenkomst voor de verplaatsing van het uitvaartcentrum.

Het uitvaartcentrum verhuist van bedrijventerrein De Where, waar de nieuwe woonwijk Klein Where komt, naar een nieuw te bouwen onderkomen aan de overkant van de Purmerweg, op het terrein naast de Algemene Begraafplaats. Deze verhuizing is een goede stap op weg naar de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk met circa 130 woningen.

Werkafspraken

In de samenwerkingsovereenkomst staan afspraken over de werkzaamheden voor de nieuwbouw en de kostenverdeling daarvan. Op dit moment worden de bouw en de werkzaamheden voor het bouw- en woonrijp maken aanbesteed, waarmee de kosten van de verplaatsing en de nieuwbouw worden vastgesteld. Als dit gereed is, naar verwachting in augustus, wordt de overeenkomst definitief.

De uitvoering van de nieuwbouw kan, na het verkrijgen van de vergunningen en vaststelling van het bestemmingsplan, in het najaar van 2016 starten. De oplevering staat voor medio 2017 gepland. Daarna wordt de huidige locatie van de Associatie bouwrijp gemaakt zodat gestart kan worden met de bouw van de woningen van Klein Where.

Nieuwbouw

Eind 2015 stemde de raad in met de plannen voor Klein Where. De gemeente heeft vervolgens gesprekken gevoerd met de Associatie Uitvaartzorg om te komen tot de aankoop  van hun locatie aan de Purmerweg 31. De Associatie heeft daarbij aangegeven in de nabijheid van de begraafplaats nieuwbouw te willen plegen. Hiervoor is Purmerweg 94 aangewezen. De huidige bewoner van Purmerweg 94 verhuist, conform afspraak, half augustus naar een nieuw onderkomen.

Klein Where

Klein Where ligt naast het Leeghwaterpark, dicht bij de binnenstad en aan het water van de Purmerringvaart en De Where. Er komen verschillende typen woningen die een zelfde uitstraling krijgen: rug-aan-rug woningen, rijwoningen, dijkwoningen en twee-onder-een-kapwoningen. In totaal is er plek voor circa 130 woningen.

Naar verwachting start de verkoop van de woningen in het voorjaar van 2017. Meer informatie over Klein Where is te vinden op www.kleinwhere.nl.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.4 ° C
16.2 °
14.5 °
78 %
5.8kmh
100 %
wo
19 °
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.