10.7 C
Purmerend
donderdag 28 maart 2024
Home* Buitenland"Lange arm Erdogan" reikt ook tot aan Purmerend

“Lange arm Erdogan” reikt ook tot aan Purmerend

Purmerend / Turkije – Na de poging tot staatsgreep in Turkije is Erdogan helemaal los, inmiddels zijn er al meer dan 6000 mensen aangehouden in Turkije.

Ook een regionale islamitisch basisschool in Zaandam en Purmerend “De Roos” ontkomt niet aan de zogenaamde “lange arm van Erdogan”, deze heeft de school op een boycot lijst gezet, volgens de Social Media. Het betreffende pamflet wordt gebruikt door voorstanders van Erdogan om te delen met andere geloofsgenoten om daar vooral geen zaken mee te doen.

Een slagerij in Amsterdam die om begrijpelijke reden anoniem wil blijven is niet blij met deze boycot. “Ik zie vandaag minder mensen in mijn winkel en ik denk dat het hiermee te maken heeft.”

Ook in Purmerend zijn er voor- en tegenstanders. “Dat de coup mislukt is, vind ik jammer. Die Erdogan is een gestoorde dictator.”, aldus een Turkse mijnheer uit de Wheermolen. Een andere Nederturk geeft aan dat juist door het bewind van Erdogan zijn familie het veel beter heeft gekregen in Turkije. “15 jaar terug leefde mijn familie tegen de armoedegrens. Door Erdogan heeft mijn familie juist werk gekregen. Daarom alleen al steun ik hem.”

Op onderstaande afbeelding staat:

Vertaling:
“Al deze bedrijven dienen voor Fethullah Gülen. Gelieve geen zaken te doen, deze bedrijven behoren tot Fethullah Gülen terroristische organisatie.”

De tekst is vertaald door een tolk in Turkije die op dit moment meereist met de Nederlandse journalist Michel Spekkers.

RegioPurmerend heeft ook contact opgenomen met het ministerie van Buitenlandse Zaken, deze heeft nog niet gereageerd.

Later meer…….

CnolVeNXEAAyNZs



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
10.7 ° C
11.2 °
10 °
69 %
8.5kmh
39 %
do
11 °
vr
10 °
za
11 °
zo
12 °
ma
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.