Purmerend

Weinig spanningen in Turkse gemeenschap

Purmerend – Er zijn weinig tot geen spanningen in de Turkse gemeenschap van Purmerend. Dit blijkt uit een rondgang van RegioPurmerend in de Turkse gemeenschap. Door de coup van afgelopen vrijdag in Turkije zijn er in diverse plaatsen van het land spanningen ontstaan tussen de voor- en tegenstanders van de premier Erdogan.

Zo is er een boycot van aanhangers van Gülen in de diverse grote steden en worden deze bedreigd.

“Hier is geen sprake van spanningen, al kan ik de tegenstanders van Erdogan zo aanwijzen. Want dat weten wij gewoon van elkaar.”, zegt Mohammed. “Ook in de moskee komen we gewoon nog allemaal bij elkaar.” Een ander geeft aan dat ze als gemeenschap gewoon samen moeten leven. “Wat daar gebeurt heeft niets maar dan ook niets te maken met hoe wij leven in Purmerend. Mijn familie in Turkije krijgt het nieuws ook maar binnen via de televisie en internet. Ook zij weten niet meer dan wij.”

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.