15.8 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
Home* LeidenPurmerender aangehouden voor dodelijke schietpartij

Purmerender aangehouden voor dodelijke schietpartij

Purmerend / Zaandam / Leiden – Arrestatieteams hielden in de vroege ochtend van donderdag 21 juli twee mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijk schietincident in de Rooseveltstraat op dinsdag 14 juni. Het gaat om een 34-jarige man uit Zaandam en een 23-jarige man uit Purmerend.

Omstreeks 05.00 uur werd de 34-jarige verdachte in zijn woning in Zaandam aangehouden. De 23-jarige verdachte werd op datzelfde tijdstip in een hotelkamer in Purmerend aangehouden. Ook werden vanmorgen, onder leiding van een rechter commissaris, woningen doorzocht en een aantal auto’s in beslag genomen.

De twee mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident in de Rooseveltstraat in Leiden op dinsdag 14 juni omstreeks 18.00 uur. Een 50-jarige man uit Leiden raakte hierbij zwaargewond. Hij werd meerdere keren geopereerd, maar bezweek op donderdagochtend 16 juni aan zijn verwondingen.

De vermoedelijke daders sloegen op een grijze motorscooter van het merk Piaggio, type Skipper, op de vlucht via het Kiljanpad en de Jan Wolkersstraat. De scooter werd later in de Weddesteeg in Leiden teruggevonden. De recherche nam voor het onderzoek ook een zwarte Volkswagen Caddy in beslag die aan het Kiljanpad werd aangetroffen en vermoedelijk is gebruikt bij het schietincident.

Direct na het schietincident werd er onder leiding van een officier van justitie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Op dinsdag 21 juni werd in het lokale opsporingsprogramma Team West aandacht aan deze zaak besteed. Dinsdag 12 juli werd voor deze zaak opnieuw de hulp van de burger ingeroepen in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het onderzoek leidde naar de twee verdachten uit Zaandam en Purmerend. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze worden verhoord. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Oproep getuigen

De politie is ondanks de aanhoudingen nog steeds op zoek naar mensen die meer informatie hebben over het schietincident in de Rooseveltstraat in Leiden of de grijze motorscooter of zwarte Volkswagen Caddy die hierbij vermoedelijk gebruikt zijn. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche in Leiden via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.8 ° C
17.3 °
14.4 °
75 %
0.9kmh
91 %
vr
16 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.