PolitiekPurmerend

LVD: Maak gebruik van “aanwijzende” bevoegdheid

Purmerend – De Lijst van Damme heeft een brief gestuurd naar de commissaris van de Koning de heer Remkes van de provincie Noord-Holland. In de brief stelt LVD duidelijk dat er op het gebied van opvang van vluchtelingen in Purmerend nog niets is gebeurd en spreekt de commissaris aan op zijn mogelijkheid om gebruik te maken van zijn “aanwijzende” bevoegdheid, dit om het college van Purmerend op te dragen om een substantiële bijdrage te leveren aan de opvang van vluchtelingen in de regio Waterland.

“Naar mijn mening zet de gemeente Purmerend zich negatief op de kaart ten opzichte van de overige gemeenten in de regio. Purmerend dreigt hiermee tot risée van de regio te worden. We hebben gewoon een internationale verplichting.”, aldus Ernst van Damme.

De gehele brief kunt u hier lezen: https://www.dropbox.com/s/1aqckows8jpqy3i/26-07-2016-Brief-Remkes-Vluchtelingenopvang.pdf?dl=0


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.