15.6 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
Home112Slingeren over de A7

Slingeren over de A7

Purmerend – Op dinsdagmorgen kon de politie door ingrijpen van omstanders een 56-jarige man uit Wormerveer aanhouden op verdenking van rijden onder invloed. Het incident vond plaats op de A7 onder Purmerend.

Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie melding van automobilisten die de verdachte op de A7 hadden zien rijden. De verdachte slingerde hevig en had de hele breedte van de weg nodig. De bestuurder van een vrachtwagen ging naast de verdachte rijden en dwong hem steeds meer naar de zijkant van de weg, zonder dat hierbij schade ontstond. Andere weggebruikers maakten het doorrijden voor de verdachte onmogelijk. Uiteindelijk kwam de auto van de verdachte tot stilstand op de afrit Purmerend Centrum.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier moest hij een ademanalyse afleggen. Hij was zodanig onder invloed, dat een ademanalyse niet lukte. Vervolgens werd bloed van de man afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol.

Bij onderzoek bleek, dat de verdachte eerder die nacht (omstreeks 23.40 uur) al was aangehouden wegens het rijden onder invloed. Ook toen had hij de hele breedte van de A7 nodig gehad. De man blies toen 1235 ug/l. Dat is ruim vijfenhalf maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l (2,8%o). Hij had toen al een rijverbod gekregen. Bovendien was het rijbewijs van de man ingevorderd.

De politie wil graag nog in contact komen met de vrachtwagenchauffeur die bij de aanhouding een cruciale rol heeft gespeeld. Zijn gegevens zijn bij de politie niet bekend.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.6 ° C
16.7 °
15 °
80 %
2.2kmh
100 %
za
16 °
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.