14.5 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomeRegionaalOndersteuning voor Gemeenten bij incidenten binnen de Turkse gemeenschap

Ondersteuning voor Gemeenten bij incidenten binnen de Turkse gemeenschap

Purmrend / Den Haag – Spanningen in het buitenland zijn geen excuus voor intimidatie, bedreiging of geweld tegen mensen in ons land. In Utrecht kwamen vanmiddag vertegenwoordigers van verschillende gemeenten, ministeries en politie bij elkaar om te praten over hoe om te gaan met de spanningen tussen groepen Turkse Nederlanders en hoe de individuele vrijheid van iedereen kan worden beschermd. Afgesproken is dat de rijksoverheid en lokale overheden blijven samenwerken om de spanningen in de hand te houden. Gemeenten die dat willen kunnen hierbij ondersteund worden door het Rijk.

Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over de onrust in de Turkse gemeenschap in ons land en het belang van extra alertheid bij de lokale autoriteiten. Vanuit de ministeries zijn de gemeenten bijgepraat over de recente ontwikkelingen, internationaal en in Nederland. Dat helpt gemeenten om de lokale ontwikkelingen beter te kunnen plaatsen, ook als na de zomer veel Turkse Nederlanders terugkeren van vakantie in Turkije.

Daarnaast zijn gemeenten geadviseerd over hoe om te gaan met de onrust en hoe men in gesprek kan blijven met de verschillende groepen. Medewerkers van de rijksoverheid ondersteunen en adviseren gemeenten desgewenst, ook in de contacten met de lokale Turks-Nederlands gemeenschap. De politie benadrukt dat iedereen die te maken krijgt met geweld of bedreiging daarvan aangifte moet doen.

Voor de bijeenkomst was een aantal gemeenten uitgenodigd met een relatief grote Turks-Nederlandse gemeenschap. Ook waren er vertegenwoordigers van gemeenten waar zich in de nasleep van de couppoging incidenten hebben voorgedaan.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
76 %
1.8kmh
16 %
do
21 °
vr
21 °
za
21 °
zo
22 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.