14.2 C
Purmerend
donderdag 23 mei 2024
HomeColumnHet Orakel van Purmerend

Het Orakel van Purmerend

Purmerend heeft een heus Orakel. Het roeptoetert wanneer het een impuls krijgt. Sociale media staat bol van het geschreeuw. De ingefluisterde boodschappen maken dat ons Orakel blijft ratelen. Alles in het daglicht van de verkiezingsretoriek natuurlijk, want het is nu de tijd om zo veel mogelijk zieltjes te winnen voor de plaatselijke politieke verkiezingen.

Hoe fijn is het om over een ander te ‘Boeren’. Om maar even een werkwoord van een naam te maken. Men kijkt dan volop naar het onderwerp en niet meer naar de persoon zelf. Zijn woorden zijn lonend, zijn woorden zijn goud. Zeker als je ziet dat de gemiddelde Purmerender zijn woorden als zoete koek vreet.

Het laatste geschal van het Orakel is ook een leuke. Don Bijl zou onderwerp zijn van een misstand. Het Orakel zou alle raadsleden terug laten komen van reces. Kennelijk is hij zelf niet de Boer op en geniet in zijn achtertuin van zijn schrale wijn. Dat niet de Boer op zijn, heeft er natuurlijk mee te maken dat er een bepaald saneringsbeleid in Nederland is, waardoor er bepaalde kortingen ingehouden worden. De overheid betaalt, de overheid bepaalt. Geen vakantie dus op een zonnig oord. Ach, nog een paar jaar en dan is de zure appel een mooie zoete geworden. Alle schuldeisers zijn dan betaald, voor zover dat toelaatbaar is en er kan opnieuw gestart worden met opbouwen van leuke dingen.

Maar nu, het Orakel zelf zou het wel even uitzoeken. Althans dat is wat hij beweerde op Twitter. Enkele dagen later lezen zijn volgers dat hij ‘zijn bronnen’ naar de dagbladen heeft verwezen. Kennelijk is er geen stigma te richten op Don Bijl. In ieder geval geen stigma waar hij zelf mee uit de voeten kan. Het reces blijft dus voorlopig even aan.

Opvallend detail is dat het Orakel wel vaker roept en toetert. Het resultaat is dan vrijwel altijd dat mensen verwezen zijn of dat het onderwerp gewoonweg niet haalbaar is. De oplettende liefhebber van de plaatselijke politiek heeft dat uiteraard al eerder gezien. Zo ook bij een raadsvergadering waar het Orakel zelf onderwerp van het debat was. Zijn partijgenoot werd in de vergadering schaamteloos gesouffleerd over het onderwerp en een politieke dwaling werd daarmee niet gehaald. Politieke billenkoek was het resultaat, maar ach. Dat heeft verder toch geen consequenties dus gaat het Orakel nu verder als de 2.0 versie. Wie maakt hem nou überhaupt iets? Ik roep, ik toeter en ik Boer.

Opinor AliudSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
14.2 ° C
14.5 °
13.9 °
78 %
4kmh
35 %
do
18 °
vr
18 °
za
19 °
zo
20 °
ma
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.