8.4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
Home* Edam-VolendamZeer Grote uitslaande brand Volendam

Zeer Grote uitslaande brand Volendam

Volendam – Aan de Hyacintenstaat is in Dirk van den Broek is vannacht rond 3 uur een grote brand uitgebroken.

Het pand moet als verloren worden beschouwd. De veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft een NL alert uitgezonden.

De Veiligheidsregio meld het volgende op hun website VrZW.nl:

Grote brand in Volendam
In het pand van supermarkt Dirk van den Broek aan de Hyacintenstraat in Volendam is donderdagochtend een grote brand uitgebroken. Bij de brand komt veel rook vrij.

De brand brak rond 02.55 uur uit. In de omgeving van de brand is een NL-Alert verstuurd. Omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten.

De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden en zet in op het beperken van de rookontwikkeling. Het pand van de supermarkt kan als verloren worden beschouwd. Bij het blussen van de brand krijgt de brandweer uit Volendam ondersteuning van korpsen uit Monnickendam en Purmerend.

Het gebied rond de brand is afgezet. Buiten de afzetting kan iedereen zich vrij bewegen.

Tijdens de brand zijn berichten verstuurd via NL-Alert, waarmee inwoners in de omgeving van een noodsituatie worden geïnformeerd. Het eerste bericht is in een relatief groot gebied rond de brand verzonden, omdat op dat moment nog niet duidelijk was hoe de rook zich zou ontwikkelen. Latere NL-Alert-berichten zijn in een kleiner gebied verspreid.

De brandweer heeft om 07.30 uur het sein ‘brand meester’ gegeven.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Later meer….

Headerfoto via twitter: jananton @kozakghost95

Update 6.30 uur:

Veiligheidsregio:
In het pand van supermarkt Dirk van den Broek aan de Hyacintenstraat in Volendam woedt donderdagochtend een grote brand. Bij de brand komt veel rook vrij.

De brand brak uit rond 02.55 uur. In de omgeving van de brand is een NL-Alert verstuurd. Omwonenden worden geadviseerd ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. Meer informatie volgt op deze website.

UPDATE 05.20 UUR
De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden en zet in op het beperken van de rookontwikkeling.  Het pand van de supermarkt kan als verloren worden beschouwd. Bij het blussen van de brand krijgt de brandweer uit Volendam ondersteuning van korpsen uit Monnickendam en Purmerend.

 

Update 6.45 uur:

De brand is overgeslagen naar de naast gelegen Chinees – Indische restaurant

Onderstaande foto is genomen vanuit Purmerend.

_DSC5044

Update 07.10 uur

5ixewnJ7
Foto via twitter: jananton @kozakghost95 

Berichtgeving via NL-Alert
Tijdens de brand zijn berichten verstuurd via NL-Alert, waarmee inwoners in de omgeving van een noodsituatie worden geïnformeerd. Het eerste bericht is in een relatief groot gebied rond de brand verzonden, omdat op dat moment nog niet duidelijk was hoe de rook zich zou ontwikkelen. Latere NL-Alert-berichten zijn in een kleiner gebied verspreid. 

De veiligheidsregio ontving tijdens de brand signalen dat de berichten van NL-Alert in een relatief wijde omgeving van de brand zijn ontvangen. Zo kwamen er berichten uit Heemskerk, Purmerend en Zaandam. Wanneer we bij een incident een NL-Alert willen versturen, bepalen we eerst in welk gebied het bericht moet worden ontvangen. Op basis van de windrichting wordt bijvoorbeeld gekeken hoe de rook zich zal verspreiden. Vervolgens trekken we een cirkel rond het getroffen gebied. Het systeem waarmee de berichten worden verstuurd, kiest vervolgens de zendmasten die dit gebied bestrijken en stuurt de alarmering uit. Standaard wordt in een groter gebied uitgezonden dan de cirkel: dit komt door de reikwijdte van de zendmasten. 

NL-Alert werkt alleen op smartphones en alleen als deze zijn ingesteld voor het ontvangen van NL-Alert. Of de eerste berichtgeving via NL-Alert naar een kleiner gebied had kunnen worden verstuurd, wordt op een later moment geëvalueerd.

NL-Alert is niet het enige middel dat is ingezet om de bevolking te informeren. Dat gebeurt ook via de website en het Twitter-account (@VrZW) van de veiligheidsregio. De regionale media, zoals RTV-NH, hebben de berichtgeving direct overgenomen, waardoor de informatie snel is verspreid.

Update 8.50 uur:

https://twitter.com/rickvbuuren/status/758549447626334208

https://twitter.com/RhonusNL/status/758552692390293504

Video 112NoordwestNL

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,796FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.4 ° C
9 °
7.8 °
82 %
4kmh
100 %
wo
8 °
do
8 °
vr
9 °
za
7 °
zo
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.