12.7 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
HomeRegionaalOnderzoek bereikbaarheid

Onderzoek bereikbaarheid

Purmerend – De bereikbaarheid in het gebied tussen Amsterdam en Hoorn (de zogenaamde corridor Amsterdam-Hoorn) staat onder druk. De afgelopen jaren zijn al maatregelen genomen om de filedruk te verminderen. Uit onderzoek blijkt echter dat die na 2020 weer zal toenemen. Daarom is de Corridorstudie Amsterdam-Hoorn opgezet: een onderzoek naar maatregelen die na 2020 de bereikbaarheid in het gebied tussen Amsterdam en Hoorn moeten verbeteren.

Purmerend goed bereikbaar

Een goede bereikbaarheid is bepalend voor aantrekkelijk wonen en leven in Purmerend. Purmerend vervult een belangrijke regiofunctie. Bereikbaarheid is daarvoor een voorwaarde.

Wethouder Hans Krieger van Verkeer vindt de Corridorstudie een goed initiatief: ‘Purmerend heeft een groot tekort aan woningen en heeft de ambitie om flink te groeien. Een goede bereikbaarheid via de A7/ A8 is daarvoor een voorwaarde. Want voor al die Purmerenders die van en naar onze gemeente reizen voor hun werk is het van groot belang dat dit gebied een goede doorstroming krijgt.’

Waar staan we nu?

In de eerste helft van 2016 zijn alle mogelijke maatregelen verzameld en besproken. Dit heeft geresulteerd in een zogenaamde ‘longlist’ van zo’n 180 maatregelen. Van deze lijst wordt een selectie gemaakt die verder uitgewerkt wordt in de tweede helft van 2016.

Meer informatie

Voor meer informatie, vragen en opmerkingen over de Corridorstudie Amsterdam-Hoorn kunt u terecht op de website: www.corridoramsterdamhoorn.nl.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.7 ° C
13.9 °
11.7 °
78 %
4kmh
100 %
ma
18 °
di
18 °
wo
15 °
do
14 °
vr
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.