Regionaal

Bodeminformatie nodig ? Op naar de Omgevingsdienst!

Noord-Holland – Vanaf 8 augustus 2016 kunnen inwoners en het bedrijfsleven bij de omgevingsdienst terecht met informatievragen over bodemdossiers.

Met ingang van deze datum besteedt de provincie Noord-Holland het ter beschikking stellen van bodeminformatie uit aan de vier omgevingsdiensten in de provincie. Per 1 januari 2016 voeren deze organisaties al de bodemtaken uit.

Digitale Bodeminformatie

De provincie Noord-Holland heeft een belangrijke stap gezet in het digitaliseren van provinciale gegevens. Zo is nu informatie over bodem gedigitaliseerd. Het gaat dan bijvoorbeeld om rapporten met informatie over bodemverontreiniging. Belangstellenden kunnen deze (digitale) bodeminformatie vanaf maandag 8 augustus 2016 opvragen bij de omgevingsdiensten.

Omgevingsdiensten

Sinds 1 januari 2016 heeft de provincie Noord-Holland de bodemtaken uitbesteed aan de vier omgevingsdiensten die in Noord-Holland werken. Met het overdragen van de gedigitaliseerde informatie beschikken zij zowel over de bodeminformatie van vóór 1 januari 2016, als over informatie die na die datum is ontstaan. Elke omgevingsdienst heeft een eigen werkgebied en kan inzicht geven in de bodeminformatie van dit gebied

Overzichtskaartje omgevingsdiensten in Noord-Holland

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.