112Purmerend

18-jarige jongen aangehouden met balletjespistool

Purmerend – De politie heeft dinsdagavond, rond 21.30 uur op de Boeierstraat een 18-jarige Purmerender aangehouden.

Na onderzoek bleek hij een zogenaamd balletjespistool bij zich te hebben. De politie kreeg een melding en toen agenten arriveerden zagen zij de verdachte op de Boeierstraat lopen. Het pistool zat in een fietstas. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

IMG_8509Nepvuurwapens

Nepvuurwapens zijn voorwerpen die sprekend op echte vuurwapens lijken. Dat kunnen bijvoorbeeld speelgoedwapens zijn. Maar ook aanstekers in de vorm van pistolen of handgranaten. Of ‘wapens’ die onderdeel uitmaken van een spelcomputer. In Nederland zijn alle namaakvuurwapens verboden. Ook als ze groter of kleiner dan het echte wapen zijn of als ze een andere kleur hebben.
Air-softwapens zijn imitatiewapens waarmee plastic balletjes afgeschoten kunnen worden. De meeste air-softwapens lijken op bestaande vuurwapens.

Nepvuurwapens worden door Nederlanders vaak gekocht in Zuid-Europese landen zoals Spanje. Ze zijn daar gewoon in de winkel te koop, omdat de plaatselijke wapenwetten minder streng zijn dan in ons land. Veel mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerde handen vallen, of als de politie daar ‘op straat’ mee geconfronteerd wordt.
Wie zo’n ‘nepper’ in zijn of haar bezit heeft, krijgt direct een proces-verbaal. De boete kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Iedereen met een nepwapen is strafbaar; ook jongeren worden strafrechtelijk vervolgd.

Foto’s: Haico Kats

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.