14 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
Home11218-jarige jongen aangehouden met balletjespistool

18-jarige jongen aangehouden met balletjespistool

Purmerend – De politie heeft dinsdagavond, rond 21.30 uur op de Boeierstraat een 18-jarige Purmerender aangehouden.

Na onderzoek bleek hij een zogenaamd balletjespistool bij zich te hebben. De politie kreeg een melding en toen agenten arriveerden zagen zij de verdachte op de Boeierstraat lopen. Het pistool zat in een fietstas. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

IMG_8509Nepvuurwapens

Nepvuurwapens zijn voorwerpen die sprekend op echte vuurwapens lijken. Dat kunnen bijvoorbeeld speelgoedwapens zijn. Maar ook aanstekers in de vorm van pistolen of handgranaten. Of ‘wapens’ die onderdeel uitmaken van een spelcomputer. In Nederland zijn alle namaakvuurwapens verboden. Ook als ze groter of kleiner dan het echte wapen zijn of als ze een andere kleur hebben.
Air-softwapens zijn imitatiewapens waarmee plastic balletjes afgeschoten kunnen worden. De meeste air-softwapens lijken op bestaande vuurwapens.

Nepvuurwapens worden door Nederlanders vaak gekocht in Zuid-Europese landen zoals Spanje. Ze zijn daar gewoon in de winkel te koop, omdat de plaatselijke wapenwetten minder streng zijn dan in ons land. Veel mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerde handen vallen, of als de politie daar ‘op straat’ mee geconfronteerd wordt.
Wie zo’n ‘nepper’ in zijn of haar bezit heeft, krijgt direct een proces-verbaal. De boete kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Iedereen met een nepwapen is strafbaar; ook jongeren worden strafrechtelijk vervolgd.

Foto’s: Haico KatsSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
14 ° C
14.5 °
12.8 °
76 %
1.8kmh
62 %
ma
18 °
di
18 °
wo
15 °
do
14 °
vr
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.