112Regionaal

Nieuwe aanhouding dodelijke schietpartij Leiden

Leiden – Agenten hielden in de ochtend van dinsdag 16 augustus, omstreeks 05.00 uur een 30-jarige man uit Amsterdam aan in het onderzoek naar het dodelijke schietincident in de Rooseveltstraat op 14 juni jl. Daarbij raakte een 50-jarige man uit Leiden zwaargewond die later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweek.

Het schietincident vond plaats in de Rooseveltstraat in Leiden op dinsdag 14 juni omstreeks 18.00 uur. De 50-jarige man die hierbij door meerdere kogels werd geraakt overleed op donderdag 16 juni in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

In het onderzoek, onder leiding van de officier van justitie, kwam de recherche twee verdachten op het spoor. Op donderdag 21 juli werden een 34-jarige man uit Zaandam en een 23-jarige man uit Purmerend aangehouden. Op donderdag 4 augustus werd in de raadkamer van de rechtbank besloten het voorarrest van de twee met 90 dagen te verlengen.

Het onderzoek leidde naar de 30-jarige Amsterdammer. Hij werd vanmorgen in een woning in Amsterdam door het arrestatieteam aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Onderzocht wordt welke rol de man mogelijk heeft gespeeld bij het dodelijk schietincident op 14 juni in Leiden.

Oproep getuigen
De politie is ondanks de drie aanhoudingen nog steeds op zoek naar mensen die meer informatie hebben over het schietincident in de Rooseveltstraat in Leiden. Ook komt de politie graag in contact met mensen die meer informatie hebben over de grijze motorscooter van het merk Piaggio, type Skipper of de zwarte Volkswagen Caddy. De Volkswagen Caddy heeft op woensdag 8 en donderdag 9 juni geparkeerd gestaan in de Verdistraat in Leiden mogelijk dat er mensen zijn die daar meer informatie over hebben. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche in Leiden via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.