22.7 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
Home* MiddenbeemsterEis: 6 jaar voor poging doodslag en bedreigingen met hamer

Eis: 6 jaar voor poging doodslag en bedreigingen met hamer

Purmerend – Het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft vrijdag 6 jaar cel geëist tegen een 32-jarige man voor poging tot doodslag op twee inwoners van Purmerend met een rubberen hamer. Ook wordt hij verdacht van carjacking van meerdere auto’s onder bedreiging van geweld en de hamer, die doorgaans gebruikt wordt om stoeptegels te leggen.

De man, die onder invloed van alcohol zou verkeren, zou op 11 februari van dit jaar tegen een vrouw in Purmerend hebben gezegd dat hij naar Middenbeemster moest om zijn vrouw en kinderen op te halen. Toen zij aangaf dat dat niet ging probeerde hij haar woning binnen te komen en raakte daar in worsteling met de echtgenoot. Het echtpaar zou meerdere klappen met de rubberen hamer op het hoofd hebben gekregen. De officier van justitie stelt dat het algemeen bekend is dat een klap met een (rubberen) hamer op het hoofd kan leiden tot de dood en vervolgt hem daarom voor poging doodslag.

Om weg te komen hield de verdachte een automobilist aan en zei dat hij naar het ziekenhuis moest omdat zijn vrouw aan het bevallen was. Eenmaal in de auto zou zijn stemming om zijn geslagen en zei hij naar Volendam te moeten. Hij zou de bestuurder, haar echtgenoot en hun dochter hebben gedreigd door het hoofd te schieten en met de hamer op het hoofd te slaan.

Bij een stoplicht ontvluchtten de slachtoffers de auto en probeerde de verdachte in een busje erachter te stappen, eveneens onder bedreiging. De bestuurder deed de deuren op slot, waarop de verdachte in een andere auto zou zijn gestapt, wederom onder bedreiging. Deze vrouw zou ook in haar gezicht zijn geslagen. Hij zou hebben gezegd dat hij de grootste crimineel van Purmerend was. Hij zou naar België hebben gewild maar de vrouw gaf aan hem alleen van Purmerend naar Amsterdam te kunnen brengen. Nadat hij haar tas had wilde hij dat zij in Amsterdam voor hem zou pinnen. Eenmaal uit de auto in Amsterdam klampte de vrouw een passant aan, die ook door de verdachte werd bedreigd. Bij zijn aanhouding zou hij een handhaver hebben getrapt.

De verdachte heeft niet mee willen werken aan een onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Het OM heeft in zijn strafeis rekening gehouden met het omvangrijke strafblad van de verdachte. Naast de celstraf eist de officier van justitie dat de verdachte de schade (materieel en immaterieel) aan de slachtoffers vergoedt. In totaal zou hij daarom zo’n €6500 moeten betalen. De officier rekent het de verdachte zwaar aan dat hij zoveel onschuldige slachtoffers heeft gemaakt die daarvan nog steeds de gevolgen ondervinden. Zo zijn zij hun veiligheidsgevoel kwijtgeraakt.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.7 ° C
23.4 °
21.1 °
68 %
4kmh
100 %
do
22 °
vr
21 °
za
22 °
zo
21 °
ma
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.