29.2 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
Home* Nazomer FeestweekZesde editie Marktstadrun met recordaantal deelnemers

Zesde editie Marktstadrun met recordaantal deelnemers

PURMEREND – De Marktstadrun wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden en wel op zondag 4 september. Naast de Kidsrun, de 4 en 8 Engelse Mijl en de halve marathon is er dit jaar ook voor het eerst een 3 kilometer scholierenloop, bestemd voor de onderbouw van de middelbare scholen.

In de voorinschrijving hebben zich al meer dan 1300 lopers ingeschreven voor de run. De organisatie verwacht dit jaar dan ook een recordaantal deelnemers aan de start. De na-inschrijving is vanaf 10.30 uur tot een half uur voor iedere start van een afstand in Concordia.

Op zaterdag 3 september begint het sportieve weekend met de derde MarktstadWalk. Er zijn drie afstanden, te weten een Familywalk van bijna 6 kilometer, 13 en 25 kilometer. De start is vanuit Sport2000 aan de Dubbele Buurt in Purmerend. Inschrijven en starten tussen 09.00-11.00 uur. Vorig jaar deden zo’n 400 wandelaars mee.

In verband met de koopzondag en het grote aantal atleten is de start van de Marktstadrun, net als vorig jaar, op de weg voor het oude postkantoor. Hiervoor wordt de Gedempte Where de hele dag afgesloten voor het verkeer. Ook op de route worden kruispunten tijdelijk afgesloten door middel van verkeersregelaars. Kijk voor de routes op www.marktstadrun.nl Hier kun je ook kijken of de atleten langs je huis komen, zodat je ze kunt aanmoedigen. De finish is op de Koemarkt.

Het goede doel waar de atleten voor lopen is ook dit jaar Sportclub Only Friends in Amsterdam-Noord, de sportvereniging waar kinderen uit de hele regio met een beperking kunnen sporten.

RTV Purmerend doet live verslag op tv van het evenement en Waterland Radio op de radio.

Zie voor meer informatie: www.marktstadrun.nl of volg de Facebookpagina’s van de Markstadrun en de Marktstadwalk.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
29.2 ° C
31.2 °
27.8 °
54 %
2.2kmh
2 %
za
29 °
zo
23 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.