Purmerend

Open Monumentendag 2016: Iconen en Symbolen

Purmerend – Op zaterdag 10 en zondag 11 september is het weer landelijke Open Monumentendag. Het thema is dit jaar ‘Iconen en Symbolen’. In Purmerend zijn veel gratis openstellingen van monumenten en allerlei activiteiten, binnen en buiten. Het Purmerends Museum is het centrale informatiecentrum.

Op zoek naar Iconen en Symbolen
Het thema dit jaar is Iconen en Symbolen. In monumenten zie je ze overal: in ornamenten, in reliëfs, in schilderingen. De monumenten zelf kunnen ook iconische waarde hebben in het landschap of in de stad, zoals kerktorens of stadhuizen.

Gratis activiteiten voor jong en oud
Tijdens de Open Monumentendagen zijn er veel gratis activiteiten. Van tentoonstellingen, presentaties, tekenlessen, stadswandelingen en rondleidingen tot een voordracht van een gedicht en een concert op de iconische orgels van Purmerend. Amateurhistoricus Ber de Lange heeft een boekje met stadswandeling langs de iconen en symbolen geschreven. Dit boekje is gratis af te halen bij het Purmerends Museum. Met een gids van Het Gilde kan ook een stadswandeling gemaakt worden. In Museum Waterland is een tekenles te volgen. Op het Noordhollands Kanaal kan met een historisch bedrijfsvaartuig een rondvaart worden gemaakt.

Programma
Zoals elk jaar worden er weer veel leuke activiteiten georganiseerd. Kijk voor het volledige programma in Purmerend op www.openmonumentendag.nl/purmerend .

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.