15.2 C
Purmerend
donderdag 23 mei 2024
HomeBeemsterOpen Monumentendagen en Werelderfgoedweekend op 10 en 11 september

Open Monumentendagen en Werelderfgoedweekend op 10 en 11 september

Beemster – Op Zaterdag 10 en zondag 11 september is het Werelderfgoedweekend. Tijdens dit weekend zijn het Bezoekerscentrum Beemster, het Agrarisch Museum Westerhem, Museum Betje Wolff, molen De Nachtegaal en de Keyserkerk geopend. Bezoekers kunnen hier meer te weten komen over de geschiedenis van Beemster.

Open Monumentendag thema: Iconen en symbolen

In Beemster zijn verschillende iconen en symbolen te ontdekken. In monumenten zie je ze overal: van binnen en van buiten, in ornamenten, in reliëfs, in schilderingen. De monumenten zelf kunnen ook iconische waarde hebben in het landschap of in het dorp, zoals kerktorens, stolpboerderijen en molens. De koe is een belangrijk icoon van de Beemster Keyserkerk. Daarom is in de Keyserkerk de  tentoonstelling De Heilige Koe ingericht.

Er zijn in het Bezoekerscentrum  Beemsters diverse wandel- en fietsroutes beschikbaar. Daarnaast kan de Beemster Experience (een multisensorische film over De Beemster) worden bezocht en zijn er in het Bezoekerscentrum diverse filmpjes over Droogmakerij de Beemster te zien.

Ook liggen er in Beemster vijf forten van de Stelling van Amsterdam. Dit is de enige plek ter wereld waar twee werelderfgoederen elkaar overlappen.

Voor de kinderen is er in het Bezoekerscentrum Beemster een puzzeltocht door Middenbeemster beschikbaar. Ook is in het Bezoekerscentrum de Klokhuis aflevering over Droogmakerij de Beemster te bekijken.

Informatiecentrum

Tijdens de Open Monumentendagen en het Werelderfgoedweekend is het Bezoekerscentrum Beemster centraal informatiecentrum.

Verwijzing

Het volledige programma voor de Open Monumentendag Beemster staat op www.openmonumentendag.nl.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
15.2 ° C
16.1 °
13.9 °
70 %
4.9kmh
79 %
wo
15 °
do
19 °
vr
17 °
za
18 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.