7 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomeRegionaal277 Miljoen euro voor infrastructuur

277 Miljoen euro voor infrastructuur

Noord-Holland – De provincie Noord-Holland investeert in 2017 € 277 miljoen aan wegen en vaarwegen in de provincie. Van dit bedrag wordt de provinciale infrastructuur onderhouden, verbeterd of uitgebreid. Door meerdere projecten in dezelfde regio tegelijk aan te pakken wordt de hinder voor gebruikers en omwonenden beperkt en kan de provincie efficiënter werken. Gedeputeerde Staten leggen het voorstel van de investeringen voor aan Provinciale Staten, die hier in het najaar over beslissen.

De provincie Noord-Holland heeft 613 km wegen, 246 km vaarwegen en 45 km vrij liggende openbaar vervoerbanen in eigendom. Langs een groot deel van de Noord-Hollandse wegen liggen ook fietspaden (387 km) die eigendom zijn van de provincie. Daarnaast beheert de provincie 539 bruggen, sluizen, ecoducten en tunnels. Al deze infrastructuur wordt door de provincie onderhouden en zo nodig verbeterd of uitgebreid.

Verbeteren en uitbreiden infrastructuur
De provincie investeert € 177 miljoen in het verbeteren en uitbreiden van de infrastructuur. Naast de aanleg van de Westfrisiaweg en de herinrichting van de N241, wordt gewerkt aan de Bereikbaarheid Waterland. Samen met de Stadsregio Amsterdam werkt de provincie aan de verbinding van het hoogwaardig openbaar vervoer tussen Aalsmeer en Schiphol Zuid. Ook zijn diverse studieprojecten gestart, bijvoorbeeld naar de bereikbaarheid van Den Helder en een vaste oeververbinding over het Noordhollandsch Kanaal.

Onderhoud
Het komende jaar wordt ruim € 100 miljoen geïnvesteerd in het onderhoud aan wegen en vaarwegen. De provincie voert naast dagelijks onderhoud (bijvoorbeeld reparaties, maaien van bermen en snoeien van bomen) ook één keer per twaalf jaar groot onderhoud uit. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in het vervangen van totale infrastructurele objecten zoals bruggen en sluizen.

Minimale hinder
Bij de uitvoering van de werkzaamheden wil de provincie de overlast voor de weggebruiker en de omgeving zoveel mogelijk beperken.
De provincie stemt daarom de werkzaamheden van alle (vaar) wegbeheerders, zoals Rijk, gemeenten en hoogheemraadschappen, in Noord-Holland af. Ook wordt de verbetering en aanleg van nieuwe provinciale infrastructuur zodanig afgestemd op het onderhoud per traject dat geld en werkzaamheden zo efficiënt mogelijk worden gecombineerd.

Planning infrastructuur
De extra investeringen staan in de jaarlijkse actualisatie van de programma’s voor verbetering, uitbreiding en onderhoud aan de provinciale infrastructuur: het Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) en het Provinciaal Meerjarenprogramma Onderhoud (PMO). Het PMI en PMO bevatten samen alle voorgenomen projecten voor de komende vijf jaar. Het PMI en PMO voor de periode 2017 – 2021 is op 30 augustus 2016 (download, pdf, 122 kB) door de Gedeputeerde Staten vastgesteld en wordt in het najaar aan Provinciale Staten voorgelegd.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
7 ° C
8.3 °
5.6 °
78 %
3.1kmh
7 %
di
7 °
wo
9 °
do
8 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.