8.1 C
Purmerend
woensdag 17 april 2024
HomePolitiekGroenLinks: 2e stadsgesprek over armoede

GroenLinks: 2e stadsgesprek over armoede

Purmerend – Het 2e stadsgesprek over armoede komt dichterbij. Het vindt plaats op zaterdag 3 september 2016. Aanvang 13.00 uur. Voor het 2e stadsgesprek heeft GroenLinks gekozen voor een andere locatie. Dat is geworden Concordia op de Koemarkt in Purmerend. Het adres is: Partycentrum Concordia Koemarkt 45 1441 DB Purmerend. Wilt u mee praten over het armoedebeleid in Purmerend dan bent u van harte welkom!

GroenLinks heeft wethouder Helm gevraagd of hij bij het 2e stadsgesprek aanwezig wil zijn. Hij heeft daar positief op gereageerd.

Verder is GroenLinks benaderd door de beleidsmedewerker Participatie en Werk & Inkomen van de gemeente Purmerend. Er is aan GroenLinks gevraagd of de gemeente de resultaten en informatie van onze stadsgesprekken mag benutten en benoemen in de notitie armoedebeleid welke de gemeente aan het maken is en op 5 oktober 2016 in een vergadering van de raadscommissie Samenleving wordt besproken. GroenLinks werkt daar graag aan mee.

Het 1ste stadsgesprek over armoede op 21 mei 2016 stond in het teken van knelpunten benoemen. In dit tweede stadsgesprek willen GroenLinks het accent leggen bij het oplossingen zoeken. De fractie van GroenLinks Purmerend heeft uit het 1ste gesprek een 4-tal thema’s gedestilleerd en wil die nu met de direct betrokkenen nader gaan verkennen en zo mogelijk concretiseren op 3 september. Kort na 3 september publiceert de fractie een manifest met de uitkomsten van de stadsgesprekken.

De thema’s zijn:

a. Zitten er aanwijsbare verbeteringen mogelijk in het huidige beleid en zo ja, hoe kunnen we die dan realiseren? Bijvoorbeeld het gehanteerde inkomensbeleid. Wat betekent het als we zouden uitgaan van het feitelijk besteedbaar inkomen? Hebben we een oplossing voor het grote beslag op het budget voor bewindvoering?

b.Wat vinden we van een armoedepact? Wie van de organisaties wil daaraan meedoen? Welke inhoud en welke rechten en verantwoordelijkheden voor deelnemers? Kunnen we door meer samenwerking voorkomen dat mensen te vaak hun verhaal opnieuw moeten vertellen? Kunnen we door samenwerking bereiken dat mensen die nu niet in beeld zijn bij de gemeente dat wel komen?

c. Wat moet er bij gezinnen met kinderen extra gedaan worden om te voorkomen dat kinderen in hun verdere leven de dupe worden van armoede?

d. Wat kunnen we doen aan preventie? Hoe voorkomen we dat de schuldenproblematiek alleen maar toeneemt omdat er schulden op schulden ontstaan? Hoe kan een afkoelingsperiode helpen?

GroenLinks hoopt dat u zaterdag 3 september komt!

Het stadsgesprek duurt tot 17.00 uur. Bij aanvang krijgt u van hun een kopje koffie of thee. Eventuele andere consumpties zijn voor eigen rekening.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
8.1 ° C
10.7 °
5.6 °
78 %
5.8kmh
85 %
wo
8 °
do
10 °
vr
10 °
za
9 °
zo
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.