6.7 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomeEvenementInloopdag: Stop armoede in Purmerend

Inloopdag: Stop armoede in Purmerend

Purmerend – Op 27 maart dit jaar is initiatiefgroep ‘Stop armoede in Purmerend’ (samen sterk tegen armoede) op Facebook opgericht. Vandaag, vrijdag 2 september, op de dag van de stille armoede, organiseert het initiatief een inloopdag met o.a. lekkere hapjes, workshops, pedicure, fotografie en een loterij. Alles is gratis, van deelname tot aan koffie en thee.

Wij willen belangenbehartiging en verbetering van de leefomstandigheden en de financiële positie van mensen een laag inkomen in onze stad. Vooruitlopend op concreet beleid van de gemeente Purmerend stelt de initiatiegroep dan ook concrete doelen en uitgangspunten op waaraan het armoedebeleid van de gemeente Purmerend zal moeten voldoen.

De initiatiefgroep gaat hierbij uit dat beleidsvoorstellen rechtvaardig worden toegepast en er geen sprake is van rechtsongelijkheid en stigmatisering van mensen. Dat er sprake is van privacybescherming. De initiatiegroep zal zelf met beleidsvoorstellen dienaangaande komen. Onze aanname is dat toekomstig armoedebeleid armoede moet voorkomen en bestrijden en niet moet consolideren. Veel beleidsvoorstellen gaan uit van het laatste en gaat voorbij aan de wensen en beleving van betrokkenen zelf. Het blijft vooral praten over mensen in armoede en niet met! Daar komt bij dat maatregelen uit het verleden te bureaucratisch zij en buitenproportioneel nadruk legt op controle en sancties. Dit biedt onze burgers geen concreet uitzicht op verbetering van hun financiële en maatschappelijke positie, waardoor zijn niet in staat zijn eigen verantwoordelijkheid te dragen.

“Dat zal dus moeten veranderen” aldus Katinka de Boer, initiatiefneemster en oprichtster van de groep. “Mensen in armoede zijn volwaardige medeburgers die zich niet weg laten zetten als tweederangs en zeker niet als degenen die “moreel moeten worden opgevoed.” Onze kracht ligt dan ook in een concrete verbetering van het inkomen op basis van een nog nader te formuleren ‘norminkomen’ voor alleenstaanden en gezinnen. Activiteiten ter ondersteuning van budgetbeheer en het aanleggen van budgetmoestuintjes heeft niet onze eerste prioriteit en zal door de initiatiefgroep niet algemeen worden gepromoot. Een verbetering van het inkomen dan wel het verlagen van kosten nutsvoorzieningen liggen het meest voor de hand.

Op 2 september aanstaande bent u van harte welkom. “Met verscheidene activiteiten. zullen we vooral proberen om onszelf, mensen die door een te laag inkomen niet volwaardig aan hun samenleving kunnen deelnemen, EEN EIGEN STEM geven.”

2 september 2016
De Inval, Karekietpark 16, Purmerend.
van 10.00 tot 16.00 uur.

Aanmelden vooraf wordt op prijs gesteld, niet verplicht, u mag ook zo binnenlopen wanneer het u uitkomt.

Tel: 06-19267761 of via email: [email protected]Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,900FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
76 %
4kmh
100 %
di
6 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.