* OnderzoekNatuur

Vleermuizentellingen Beusebos

Purmerend – In de maanden juli en augustus zijn er diverse vleermuizentellingen geweest. Joop van den Hoorn, de expert als het gaat om vleermuizen, gaf tijdens de verschillende tellingen tekst en uitleg aan de deelnemers.

De vleermuizen komen uit de richting van de Hazepolder om te foerageren in het Beusebos. “Dit is zo een voorbeeld van hoe belangrijk het Beusebos is voor deze diersoort”, aldus Eric Kooijman voorzitter van de stichting Vrienden van het Beusebos. De telling van 31 augustus was de laatste in dit jaar, want de kraamkamers van de vleermuizen zijn bijna leeg. Daarna gaat de vleermuis in winterslaap. Wat en hoeveel er is geteld, ziet u in onderstaande video.

Meer informatie op www.beusebos.nl

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.