4.5 C
Purmerend
zondag 29 januari 2023
Home* OnderzoekVleermuizentellingen Beusebos

Vleermuizentellingen Beusebos

Purmerend – In de maanden juli en augustus zijn er diverse vleermuizentellingen geweest. Joop van den Hoorn, de expert als het gaat om vleermuizen, gaf tijdens de verschillende tellingen tekst en uitleg aan de deelnemers.

De vleermuizen komen uit de richting van de Hazepolder om te foerageren in het Beusebos. “Dit is zo een voorbeeld van hoe belangrijk het Beusebos is voor deze diersoort”, aldus Eric Kooijman voorzitter van de stichting Vrienden van het Beusebos. De telling van 31 augustus was de laatste in dit jaar, want de kraamkamers van de vleermuizen zijn bijna leeg. Daarna gaat de vleermuis in winterslaap. Wat en hoeveel er is geteld, ziet u in onderstaande video.

Meer informatie op www.beusebos.nl


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,206FansLike
2,236VolgersVolg
1,547VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.5 ° C
6.1 °
2.9 °
86 %
3.8kmh
98 %
zo
7 °
ma
8 °
di
8 °
wo
7 °
do
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.