BeemsterPolitiek

Barbara Jonk benoemd tot wethouder Beemster

Beemster – De gemeenteraad van Beemster heeft mevrouw B.A.C. (Barbara) Jonk-de Lange op 6 september benoemd tot wethouder namens de Beemster Polder Partij. Mevrouw Jonk is hiermee de opvolgster van de heer G.H. (Han) Hefting.

Barbara Jonk woont in Zuidoostbeemster en was sinds 2014 raadslid voor de Beemster Polder Partij. Daarvoor, vanaf 2010, was zij ook al commissielid voor deze partij. Door deze benoeming maakt zij de overstap naar het college van burgemeester en wethouders. Hierdoor ontstaat een vacature in de gemeenteraad. Voor deze vacature wordt de voorgeschreven procedure voor de benoeming van een nieuw raadslid gevolgd.

De nieuwe portefeuilleverdeling tussen de collegeleden is nog niet bekend. Het college neemt hierover binnenkort een besluit.

Foto: Gemeente Beemster / Twitter


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.