* Zuidoostbeemster

Fransman in België aangehouden voor neersteken D66 raadslid

Zaandijk / Zuidoostbeemster – De politie heeft een 43-jarige Fransman aangehouden op verdenking van het neersteken van een D66-raadslid op 12 mei van dit jaar. De man is inmiddels in verzekering gesteld.

Het raadslid werd op donderdag 12 mei om 14.00 uur in haar woning in Zuidoostbeemster neergestoken. Getuigen zagen de vrouw bebloed op straat lopen en om hulp roepen. Ter plekke is eerste hulp verleend, waarna het slachtoffer naar het ziekenhuis werd overgebracht voor verdere behandeling.

Aangehouden
De politie startte direct een onderzoek dat zich richtte op een Franssprekende man die voorafgaand aan het steekincident in de buurt van de woning was gesignaleerd. Uit onderzoek kwam naar voren dat het vermoedelijk om de aangehouden Fransman zou gaan. Nadat de man internationaal was gesignaleerd, kon hij op 26 augustus in België worden aangehouden. De man is op dinsdag 6 september overgebracht naar het politiebureau in Zaandijk.

Onderzoek
Over de aanleiding van het steekincident is nog niets bekend. De politie doet verder onderzoek en verhoort de verdachte.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.