10.2 C
Purmerend
vrijdag 22 maart 2024
Home* Nazomer FeestweekKortebaandraverij Purmerend

Kortebaandraverij Purmerend

Purmerend – De harddraverijvereniging Prins Bernhard uit Purmerend organiseert sinds 1873 kortebaanwedstrijden in de binnenstad van Purmerend. Dit jaar de 144e editie.

De kortebaandraverij is in de loop der jaren uitgegroeid tot een professionele Purmerendse Paardendag waar louter de top van de Nederlandse kortebaandraverij aanwezig is. Middels TV-schermen langs de baan mist het publiek geen detail van de wedstrijd en de muzikale optredens van de “Kleintjes Pils Band”, op een podium naast de Business Lounge, van 13.15-20.00 uur.

Bovenal is de traditionele tweede donderdag in september een reünie van Purmerenders en oud Purmerenders die elkaar die dag onder het genot van een drankje en een hapje ontmoeten.

Deze typische Noord-Hollandse tak van de drafsport is een fenomeen. Over een lengte van 300 meter gaan paard en pikeur in hoge snelheid over de baan aan de Nieuwstraat.

Voor de deelnemers zijn er hoge prijzengelden en ereprijzen te winnen. Het talrijke publiek kan geldprijzen winnen door deelname aan de totalisator. Al voor een paar eurootjes kunt u inzetten op uw favoriete paard.

Foto’s: Haico Kats en Rob Klaucke



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,841FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.2 ° C
11 °
9.5 °
79 %
8.1kmh
100 %
vr
10 °
za
8 °
zo
8 °
ma
10 °
di
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.