4.2 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
Home112Bedreiging met vuurwapen na verkeersconflict

Bedreiging met vuurwapen na verkeersconflict

Ilpendam, Purmerend – Bij de politie kwam zaterdagochtend rond 11:15 uur een melding binnen van een bedreiging met een vuurwapen.

Een bestuurder van een personenauto bleek zaterdagochtend op de Jaagweg in Ilpendam te zijn bedreigd na een verkeerssituatie. Deze automobilist kreeg al rijdende in zijn auto een vuurwapen op zich gericht door een medeweggebruiker, na een verkeersconflict.

Hierop werd de politie ingeschakeld, die de auto van de verdachte tot stoppen heeft gedwongen. Op de De Graeffweg in Purmerend werd de uitpraatprocedure gestart en werd de verdachte door de politie aangehouden.

De verdachte, een 20-jarige inwoner van Purmerend, werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

In de auto van de verdachte werd een vuurwapen aangetroffen: dit bleek een imitatievuurwapen.

Uitpraatprocedure
Een uitpraatprocedure is een procedure die de politie hanteert bij het veilig aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Deze verdachten worden door de politie via speciaal aangeleerde technieken en met getrokken wapens gecontroleerd uit de auto gehaald. Meerdere politiemensen houden hierbij de verdachten onder schot en geven de verdachten opdrachten om de arrestatie zonder risico’s te laten verlopen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.2 ° C
5.6 °
2.4 °
75 %
2.2kmh
100 %
wo
9 °
do
8 °
vr
8 °
za
9 °
zo
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.