16.5 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
Home* PersberichtWethouder Geoffrey Nijenhuis verlaat Purmerendse politiek

Wethouder Geoffrey Nijenhuis verlaat Purmerendse politiek

Purmerend – Na een wethouderschap van vier jaar verlaat Geoffrey Nijenhuis (CDA) op 1 oktober 2016 de Purmerendse politiek. Privéomstandigheden gaven de doorslag tot dat besluit. Nijenhuis: ‘Op dit moment vragen mijn privéomstandigheden mijn onverdeelde aandacht en prioriteit. Dat past in mijn ogen onmogelijk naast de inzet die de inwoners van deze stad van een wethouder mogen verwachten.’

Nijenhuis (33) hield zich onder meer bezig met de decentralisaties van de zorg naar de gemeente, met name op het gebied van Jeugd en WMO. Daarnaast heeft hij zich onder andere ingezet voor: de aanpak van overgewicht en alcoholmisbruik bij de jeugd (Jongeren op gezond gewicht), vormgeven van het welzijnswerk en de daarbij behorende accommodaties, het vormgeven van de sociale wijkteams, verbouwing van theater de Purmaryn en de aanleg van een passantenhaven bij de sluis.

Nijenhuis was 29 toen hij wethouder werd en hij was daarmee de jongste wethouder in de geschiedenis van Purmerend. Hij heeft – de periode van het wethouderschap inbegrepen – zo’n tien jaar politieke functies bekleed. Familieomstandigheden gaven de doorslag deze coalitieperiode niet af te maken en nu al het wethouderschap neer te leggen. Nijenhuis is het college, de gemeenteraad en de gemeentelijke organisatie die hem ondersteunde, erkentelijk voor de prettige samenwerking.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.5 ° C
17.8 °
14.4 °
71 %
4.9kmh
100 %
zo
16 °
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.