* PersberichtGemeentePolitiekPurmerend

Wethouder Geoffrey Nijenhuis verlaat Purmerendse politiek

Purmerend – Na een wethouderschap van vier jaar verlaat Geoffrey Nijenhuis (CDA) op 1 oktober 2016 de Purmerendse politiek. Privéomstandigheden gaven de doorslag tot dat besluit. Nijenhuis: ‘Op dit moment vragen mijn privéomstandigheden mijn onverdeelde aandacht en prioriteit. Dat past in mijn ogen onmogelijk naast de inzet die de inwoners van deze stad van een wethouder mogen verwachten.’

Nijenhuis (33) hield zich onder meer bezig met de decentralisaties van de zorg naar de gemeente, met name op het gebied van Jeugd en WMO. Daarnaast heeft hij zich onder andere ingezet voor: de aanpak van overgewicht en alcoholmisbruik bij de jeugd (Jongeren op gezond gewicht), vormgeven van het welzijnswerk en de daarbij behorende accommodaties, het vormgeven van de sociale wijkteams, verbouwing van theater de Purmaryn en de aanleg van een passantenhaven bij de sluis.

Nijenhuis was 29 toen hij wethouder werd en hij was daarmee de jongste wethouder in de geschiedenis van Purmerend. Hij heeft – de periode van het wethouderschap inbegrepen – zo’n tien jaar politieke functies bekleed. Familieomstandigheden gaven de doorslag deze coalitieperiode niet af te maken en nu al het wethouderschap neer te leggen. Nijenhuis is het college, de gemeenteraad en de gemeentelijke organisatie die hem ondersteunde, erkentelijk voor de prettige samenwerking.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.