6.7 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
Home* PersberichtCDA Purmerend draagt Eveline Tijmstra voor als kandidaat wethouder

CDA Purmerend draagt Eveline Tijmstra voor als kandidaat wethouder

Purmerend – Eveline Tijmstra wordt vanuit het CDA-Purmerend voorgedragen als kandidaat-wethouder voor de opvolging van Geoffrey Nijenhuis, die deze week bekend maakte zijn functie vanwege privéomstandigheden neer te leggen. De coalitiepartijen Stadspartij, VVD en Ouderenpartij AOV hebben aangegeven dat de onderlinge samenwerking goed is en dat zij deze periode graag met het CDA afmaken.

Dit was voor het CDA aanleiding om op zoek te gaan naar een waardige opvolger.

“Daarbij hebben we gezocht naar iemand met kennis van zaken, die de portefeuille van Geoffrey zonder moeite kan overnemen. En die hebben we gevonden in de persoon van Eveline Tijmstra”, aldus raadslid Pascal Verkroost.

Bestuursvoorzitter Jan Schuuring: “Wij hebben veel respect voor de keuze van Geoffrey en wensen hem veel sterkte met zijn zware privéomstandigheden. Wij zijn hem enorm dankbaar voor zijn inzet en betrokkenheid de afgelopen jaren. In Eveline hebben wij een bekwame opvolger gevonden. Eveline is namens het CDA inmiddels zes jaar actief in de Purmerendse politiek en heeft vanuit haar werk als beleidsmedewerker veel ervaring die van pas komt bij het wethouderschap.”

Eveline Tijmstra (36) is momenteel fractievoorzitter van het CDA en woordvoerder op het gebied van de Wmo, Jeugdwet, Participatiewet, Onderwijs, Gezondheidszorg, Sport en Cultuur. Daarnaast werkt zij als zelfstandig beleidsadviseur voor gemeenten in de regio. Eveline is enthousiast over de kandidaatstelling voor het wethouderhouderschap: “Purmerend is een fantastische gemeente om in te wonen en te werken. Ik ben vereerd met deze voordracht en kijk er naar uit om vanuit een andere rol mij in te kunnen zetten voor onze stad.”

De gemeenteraad besluit naar verwachting in oktober over de voordracht van Tijmstra als wethouder. Na een positief besluit wordt zij beëdigd door de burgemeester. Het CDA Purmerend ziet deze procedure met vertrouwen tegemoet.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,900FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
76 %
4kmh
100 %
di
6 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.