19.9 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomePurmerendKinderen ontdekken alles over drinkwater

Kinderen ontdekken alles over drinkwater

Purmerend – De leerlingen van zes basisscholen in Purmer-Noord en Purmer-Zuid leren de komende twee weken spelenderwijs de voordelen van drinkwater kennen. Drinkwater is gezonder dan (ge)zoete drankjes. Suiker in drankjes levert een belangrijke bijdrage aan overgewicht bij kinderen. Dorst lessen met drinkwater uit de kraan daarentegen is gezond en voordelig. De opzet van de Drink Water! weken is ontwikkeld door het samenwerkingsverband JOGG-Purmerend.

JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Het doel van het samenwerkingsverband is het bevorderen van een gezonde leefstijl door een combinatie van gezond eten en drinken en voldoende bewegen. In Purmerend heeft ongeveer zeventien procent van de tienjarige kinderen overgewicht. De Purmer-Noord en Purmer-Zuid zijn eind vorig jaar toegevoegd aan de zogenoemde focuswijken van JOGG-Purmerend. Uit inventarisatie tijdens de opstartmaanden kwam de wens naar voren het drinken van water te bevorderen als alternatief voor (ge)zoete drankjes.

Met de activiteiten tijdens de twee Drink Water! weken wil JOGG-Purmerend bij de ruim 1.700 leerlingen van zes basisscholen in de Purmer-Noord en Purmer-Zuid het drinken van water stimuleren, niet alleen op school, maar ook thuis en tijdens en na het sporten. Tijdens de themaweek zijn er allerlei activiteiten zoals rekenen met suikerklontjes, drinkwaterbidons versieren en als afsluiting de schoolpleinwaterspelen. Ook krijgt elk kind een DrinkWaterkrant. Daarin staan allerlei spelletjes, opdrachten en informatie over het belang van water voor een gezond lichaam. Er zijn vier edities ontwikkeld, voor de groepen 1 en 2, 3 en 4, 5 en 6 en 7 en 8. De AkkerDijk en De Toermalijn hebben de Drink Water! week in de week van 19 september, Het Baken, ’t Pierement, De Delta en De Vlieger in de week van 26 september 2016.

JOGG-Purmerend vraagt bij de schoolteams aandacht voor structurele positieve aandacht voor het drinken van (kraan)water. Een idee daarvoor is een vaste waterdag in de week waarop kinderen alleen water drinken, bijvoorbeeld Woensdag Waterdag!

De basisscholen De AkkerDijk, Het Baken, De Delta, ’t Pierement, De Toermalijn, De Vlieger en buitenschoolse opvang Sportify Kids en kinderopvang SKOP en waterleidingbedrijf PWN en sportorganisatie Spurd zijn als partner van JOGG-Purmerend actief voor meer jongeren met een gezonde leefstijl.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
19.9 ° C
21.1 °
18.9 °
63 %
4.9kmh
15 %
zo
20 °
ma
23 °
di
19 °
wo
21 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.