PurmerendSport

Open dag jeugdschaatsen

Purmerend/Hoorn – Op zaterdag 1 oktober a.s. organiseert IJs en Inline-skateclub Purmerend in samenwerking met Optisport een Open Dag Jeugdschaatsen op de kunstijsbaan De Westfries te Hoorn. De open dag start om 11:30 uur en eindigt om 16:30 uur. Op deze dag geldt een speciale toegangsprijs voor De Westfries van slechts € 1,00 per persoon. Natuurlijk is iedereen welkom, ongeacht leeftijd, om te komen schaatsen. Op de ijsbaan zijn eventueel ook schaatsen te huur.

De gehele dag zullen er schaatstrainers van de vereniging aanwezig zijn om proeflessen en clinics te verzorgen. Ook zullen er mensen aanwezig zijn die u meer informatie kunnen geven over het schaatsen en de vereniging. Zij zullen allemaal herkenbaar zijn aan de groen / oranje jasjes met daarop de naam van de vereniging.

Het Jeugdschaatsen is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, de lessen zijn elke zaterdagochtend van 9:55 tot 10:55 uur en vinden plaats op de ijsbaan in Hoorn. De kinderen worden ingedeeld in groepjes naar leeftijd en schaatsniveau. Aan het eind van het seizoen ontvangt elk kind een diploma met daarop de vaardigheden die zij hebben behaald op gebied van het schaatsen.

Overigens verzorgd de IJs en Inline-skateclub niet alleen Jeugdschaatslessen maar ook lessen voor de oudere jeugd van 13 tot en met 17 jaar (Verlengd Jeugdschaatsen) en voor volwassenen (Toerschaatsen). Voor zowel het “Verlengd Jeugdschaatsen” als het “Toerschaatsen” is het wel een vereiste dat men zelfstandig een rondje van 400 meter kan schaatsen. Ook deze lessen zullen in de 1ste week van oktober starten en eindigen dan medio half maart.

Om deel te kunnen nemen moet men zich van te voren inschrijven en daarnaast ook lid zijn of worden van de vereniging. Alle informatie over de lessen, de kosten en de vereniging is te vinden op de website www.ijseninlineskateclub.nl


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.