18.8 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
HomePurmerendLaatste liggers geplaatst op viaduct N244 te Purmerend

Laatste liggers geplaatst op viaduct N244 te Purmerend

Purmerend – Met het plaatsen van de laatste 7 betonnen liggers (elk ruim 40 meter lang en 73.000 kilo zwaar) over de Purmerringvaart-West zijn alle onderdelen van het viaduct in de N244 met elkaar verbonden. Dit is een belangrijke mijlpaal in de verdubbeling van de N244 tussen de A7 – N247.

De laatste liggers van het viaduct over de Purmerringvaart-West werden op maandagavond 19 september op hun plaats gelegd. Ongeveer 250 bezoekers volgden het schouwspel vanaf een tribune bij de Purmerdijk en zagen hoe de liggers, elk ruim 40 meter lang en 73.000 kilo zwaar, op hun plaats werden gelegd door grote hijskranen. Tijdens de avond werd ook een toelichting gegeven over het plaatsen van de liggers en de impact op de omgeving en de natuur tijdens de werkzaamheden.

Gedeputeerde Elisabeth Post gaf het startschot voor het inhijsen van de eerste ligger. Het viaduct gaat over de dijken, de spoorlijn Zaandam-Hoorn en de Purmerringvaart. Nu zijn alle onderdelen van het viaduct verbonden en kan het aanleggen van het wegdek beginnen. Naar verwachting kan het verkeer in december 2016 al gebruik maken van het nieuwe viaduct in de N244.

Naast Elisabeth Post waren ook Kees Stam, 2de loco Dijkgraaf van het Hoogheemraadschap en Hans Krieger, wethouder Verkeer van de gemeente Purmerend aanwezig om het belang van de verbreding van de N244 voor de regio toe te lichten. De belangrijkste reden is het verbeteren van de bereikbaarheid van de regio voor de ontwikkeling van woningbouw en bedrijventerreinen. Om het Openbaar Vervoer te stimuleren wordt een P+R–terrein tegenover de Salvador Allendelaan in Purmerend gerealiseerd met een bushalte voor de spitsbussen richting Amsterdam.

De bouw van de viaduct tot nu toe is gefilmd en via YouTube te bekijken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
18.8 ° C
20.1 °
16.7 °
76 %
4kmh
17 %
ma
19 °
di
21 °
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.