Regionaal

Vrijwilligers gezocht

Regionaal – War Child, UNICEF Nederland en Save the Children zijn hard op zoek naar gedreven vrijwilligers die willen helpen met recreatieve activiteiten voor gevluchte kinderen (6 tot en met 17 jaar) in de opvangcentra in Alkmaar en Heerhugowaard. Daar verblijven momenteel zo’n 120 kinderen. Het doel van de activiteiten is om de kinderen een gevoel van veiligheid, ontspanning en structuur te bieden.

De sociaal-emotionele behoeften van gevluchte kinderen in Nederlandse AZC’s worden vaak gemakkelijk over het hoofd gezien. De drie organisaties bundelen daarom hun jarenlange expertise en zijn het gezamenlijke project TeamUp begonnen, dat nu al succesvol draait op vijf locaties. Projectleider Ernst Suur (War Child): “Elk kind heeft recht op een goede opvang. Met dit programma bieden we kinderen sport, spel en dans. Zo kunnen ze zich ontspannen, hun nare ervaringen een plek geven en weer even kind zijn. Dit is noodzakelijk om zich weer veilig te voelen. In de centra waar wij momenteel actief zijn, reageren de kinderen en vrijwilligers enthousiast, en ook het COA is blij met de samenwerking. Dit motiveert ons om deze activiteiten ook in Alkmaar en Heerhugowaard te organiseren.”

Geïnteresseerden van 21 jaar of ouder en met een relevante opleiding kunnen zich aanmelden via: http://www.warchild.nl/vrijwilliger-teamup

Kopfoto: Merijn Roubroeks.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.