18.6 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomeRegionaalVrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Regionaal – War Child, UNICEF Nederland en Save the Children zijn hard op zoek naar gedreven vrijwilligers die willen helpen met recreatieve activiteiten voor gevluchte kinderen (6 tot en met 17 jaar) in de opvangcentra in Alkmaar en Heerhugowaard. Daar verblijven momenteel zo’n 120 kinderen. Het doel van de activiteiten is om de kinderen een gevoel van veiligheid, ontspanning en structuur te bieden.

De sociaal-emotionele behoeften van gevluchte kinderen in Nederlandse AZC’s worden vaak gemakkelijk over het hoofd gezien. De drie organisaties bundelen daarom hun jarenlange expertise en zijn het gezamenlijke project TeamUp begonnen, dat nu al succesvol draait op vijf locaties. Projectleider Ernst Suur (War Child): “Elk kind heeft recht op een goede opvang. Met dit programma bieden we kinderen sport, spel en dans. Zo kunnen ze zich ontspannen, hun nare ervaringen een plek geven en weer even kind zijn. Dit is noodzakelijk om zich weer veilig te voelen. In de centra waar wij momenteel actief zijn, reageren de kinderen en vrijwilligers enthousiast, en ook het COA is blij met de samenwerking. Dit motiveert ons om deze activiteiten ook in Alkmaar en Heerhugowaard te organiseren.”

Geïnteresseerden van 21 jaar of ouder en met een relevante opleiding kunnen zich aanmelden via: http://www.warchild.nl/vrijwilliger-teamup

Kopfoto: Merijn Roubroeks.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.6 ° C
19.5 °
17.8 °
79 %
2.2kmh
88 %
di
21 °
wo
21 °
do
22 °
vr
22 °
za
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.