Purmerendwonen

27 sociale huurwoningen op bijzondere locatie

Purmerend – Begin 2017 wordt er in Purmerend gestart met de bouw van appartementen op een wel heel bijzondere locatie. In het voormalige Liduina Ziekenhuis op de Emmakade zal Wooncompagnie diverse sociale huurwoningen gaan realiseren. In het historische pand, op de grens van het centrum van Purmerend, worden er op drie woonlagen een 27-tal twee- en driekamer appartementen gecreëerd. De buitenzijde van het pand blijft volledig in de originele staat.

emmakade2De grootte van de woningen varieert van 41 tot 82 vierkante meter. Ondanks de bijzonder locatie blijven de prijzen van alle woningen onder de huursubsidiegrens. De huur van de woningen zal tussen de 400 en de 700 euro komen te liggen.

Wooncompagnie zal de woningen begin 2017 gaan aanbieden via Woonmatch Waterland. Naar verwachting zijn de appartementen medio 2017 klaar voor hun nieuwe bewoners.

 

Foto’s: Vincent Nijhof

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.