* OnderzoekPolitiek

Peiling politiek Purmerend najaar 2016

Purmerend – Afgelopen week heeft RegioPurmerend.nl een peiling gehouden onder 813 inwoners van Purmerend met de vraag op welke politieke partij u op dit moment zou stemmen als er gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn?

Deze peiling is afgelopen week gedaan door mensen op straat en in diverse winkelcentra in verschillende wijken om hun mening te vragen. Gebleken is dat 28.7% (29.4% voorjaar 2016) stemt zoals ze twee jaar geleden hebben gedaan, 31.6% (30.7% voorjaar 2016) stemt niet, 13.7% (14% voorjaar 2016) weet het niet en 26% (25.8% voorjaar 2016) kiest een andere partij dan in 2014. Ook konden de Purmerenders stemmen op andere partijen die thans niet in de raad zitten zoals de PVV, SP, 50 plus, en PvdD. Groep Hop is tevens toegevoegd nadat deze politieke partij een opmerking in het voorjaar had geplaatst dat ze er niet tussen stonden. De stemmen van de mensen die een keuze maakten voor een van de partijen (490 in totaal) zijn omgerekend naar zetels in de gemeenteraad.

Hierbij de uitslag vanuit de percentages omgezet naar de toekomstige 37 raadszetels:

image

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.