112Purmerend

Verdachte Purmerender verstopt zich op dak

Purmerend – Op de Magneet in Purmerend is maandagnacht op het dak van een loods een 23-jarige Purmerender aangehouden.

Hij wordt verdacht van poging tot inbraak. Surveillerende agenten zagen middenin de nacht op de Magneet een auto met twee mannen erin. Het kenteken werd nagetrokken en de tenaamgestelde kwam voor in de politiesystemen. Even verderop kreeg de bestuurder een stopteken. Een van de mannen had een bloedende hoofwond. Hij beweerde met zijn scooter te zijn gevallen eerder op de avond en naar het ziekenhuis te worden gebracht. De politie doorzocht de auto, maar vond niets bijzonders en liet het tweetal gaan.

De agenten keerden terug naar de loods waar ze de auto in eerste instantie hadden zien rijden. Daar zagen ze braaksporen op de deur en een ladder liggen. Op het dak werd de 23-jarige man aangetroffen die zich daar probeerde te verstoppen. Met een hoogwerker van de brandweer is de verdachte van het dak gehaald. Ondertussen kwam in de verte het eerder gecontroleerde tweetal terugrijden en bleef op afstand geparkeerd staan. Op het moment dat de politie naderde gingen ze er met gierende banden vandoor. Hun gegevens zijn bekend bij de politie.

De Purmerender is ingesloten.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.