Schermvereniging En Cavant – En Garde!

Purmerend – Schermvereniging En Cavant is een schermvereniging die verleden jaar augustus is opgericht. De vereniging heeft op dit moment 12 leden en is wekelijks actief met trainingen op de dinsdag- en donderdagavond aan de Doplaan 6. Er kan getraind worden op de onderdelen degen, floret en sabel.

Trainer Martijn de Haas geeft aan dat het mogelijk is om de vereniging uit te laten groeien tot zo’n 100 leden. “Op dit moment zitten wij alleen in Purmerend. Ik wil graag ook dependances in Volendam en ergens in het Waterlandse.” Martijn is een bevoegd trainer en heeft in 2012 op het onderdeel floret de 10e plaats op het Nederlands kampioenschap gehaald. De club zelf is, ondanks de jonge geschiedenis, 7e op het onderdeel floret en 9e op het onderdeel degen. Met drie leden die in de top 25 zitten op de nationale ranglijst timmert de vereniging flink aan de weg.

“Ik geef ook clinics en gastlessen aan scholen om scholieren en bijvoorbeeld bedrijven kennis te laten maken met deze mooie sport. Maar ook voor sportieve kinderfeestjes kan je ons bellen.”, geeft Martijn aan. “Het is altijd mogelijk om tijdens de trainingen binnen te lopen om te kijken of deze sport ook wat voor jou is. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals een vol lidmaatschap maar ook een tienrittenkaart om af en toe te trainen behoort tot de mogelijkheid.”

Meer informatie op www.encavant.nl.

img_2037

img_2038

img_2035

img_2039

img_2040

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt