19.7 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
Home* UitgelichtHeropening gerenoveerd winkelcentrum Eggert

Heropening gerenoveerd winkelcentrum Eggert

Purmerend – Winkelcentrum Eggert in Purmerend heeft de afgelopen jaren een ingrijpende metamorfose ondergaan. De uitgebreide modernisering draagt bij aan de positie van winkelcentrum Eggert als dé ontmoetingsplek in het centrum van Purmerend waar inwoners graag komen en verblijven. Het vernieuwde Eggert wordt op woensdag 5 oktober feestelijk geopend door burgemeester Don Bijl.

Wereldhave, eigenaar van het Eggert winkelcentrum, heeft het centrum een grote kwaliteitsimpuls gegeven. In 2013 werden de eerste werkzaamheden uitgevoerd en eind 2016 wordt de renovatie van het winkelcentrum afgerond. De totale oppervlakte van het centrum, circa 21.000 m2, is nagenoeg in zijn geheel vernieuwd met als resultaat een nieuw verblijfsplein met kinderspeelplaats, nieuwe faciliteiten en installaties, vernieuwde en gedraaide roltrappen, compleet nieuwe passages met gemoderniseerde vloeren en verhoogde plafonds en nieuwe entrees. Gedurende de hele periode van verbouwing is het winkelcentrum open gebleven voor bezoekers. De renovatie van het winkelcentrum trok nieuwe ondernemers en formules zoals H&M, Blokker, Jeans Centre, DIO, Big Bazar, Ziengs en Doppio Espresso. Daarnaast vernieuwden een groot aantal ondernemers hun winkel. Met de opening van acht nieuwe winkels wordt het afronden van de renovatie in oktober 2016 feestelijk gevierd.

“Wij zijn bijzonder trots op het resultaat van deze intensieve renovatie en de samenwerking met retailers en de gemeente Purmerend. Bij Wereldhave beschouwen wij winkelcentrum Eggert als een voorbeeld voor andere ontwikkelingsprojecten” aldus Erik Schmit, Managing Director van Wereldhave Nederland. “Ik ben blij met deze ondernemers die kansen zien en pakken in ons mooie Eggert winkelcentrum. Zij leveren met hun investeringen een flinke bijdrage aan het aantrekkelijk houden van Purmerend als winkelstad” aldus burgemeester Don Bijl van Gemeente Purmerend.

Nieuwe en vernieuwde winkels

In de slotfase van de renovatie openen de komende weken maar liefst acht winkels. Zo opent Albert Heijn op 5 oktober om 11.00 uur haar deuren voor publiek. Daarnaast openen Nelson schoenen, Jeans Centre, Rituals, Libanees Restaurant ‘Fenicie’, De Babyboetiek, Where in Holland streekproducten en House of Mayflower.

Eggert viert Openingsfestival

Om de heropening feestelijk te vieren organiseert Eggert in oktober een groot ‘Openingsfestival’. Tijdens het Openingsfestival kunnen bezoekers genieten van speciale acties rondom winkelopeningen, zijn er verschillende activiteiten en wordt er op zaterdag 8 oktober groot uitgepakt met een openingsfeest vol optredens, kinderactiviteiten, speciale winkelacties en om 15.00 uur een optreden van Lange Frans op het Eggertplein.

Het Openingsfestival in Eggert start op woensdag 5 oktober. De verschillende winkelopeningen van het Openingsfestival vinden verspreid plaats in de hele maand oktober. Het hele programma van activiteiten in Eggert is te vinden via de Facebook pagina van Eggert en op www.eggertwinkelcentrum.nl/openingsfestival

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
19.7 ° C
21.1 °
18 °
68 %
1.3kmh
48 %
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.