14.7 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
Home* PreventieLandelijke waardering voor gezonde sportkantine NEA Volharding

Landelijke waardering voor gezonde sportkantine NEA Volharding

Purmerend – Zondag 2 oktober ontvangt NEA Volharding in Purmerend als eerste sportvereniging in Nederland het Zilveren Vaantje voor hun gezonde sportkantine. Het vaantje wordt hen aangeboden door Team:Fit Nederland, het landelijke project dat sportverenigingen stimuleert tot een gezonder aanbod.

Dankzij de inspanningen en het enthousiasme van de kantinecommissie voldoet minstens zestig procent van het aanbod aan de norm gezond, dat wil zeggen minder dan 110 Kcal per portie. Hiermee komt de vereniging als eerste in Nederland in aanmerking voor het Zilveren Vaantje van Team:Fit.

Naast de kantinecommissie helpen ook jeugdleden de kantine gezonder te maken. Samen bereiden en verkopen zij de nieuwe gezonde snacks. De vereniging werd bij het gezonder maken van het aanbod ondersteund door Spurd en JOGG-Purmerend. Voor Spurd en JOGG-Purmerend is NEA met het Zilveren Vaantje een mooi voorbeeld voor de regio. “Atletiekvereniging NEA Volharding helpt met het gezondere aanbod leden en bezoekers een gezonde keuze te maken. De kantinecommissie verdient complimenten voor het doorzettingsvermogen en het enthousiasme. Wat begon met bewustwording is nu een zilveren gezonde sportkantine!” Aldus Helen Kaptein van Spurd.

Door gezonde toevoegingen aan het bestaande assortiment hebben de leden en bezoekers van de vereniging nu meer keuze, waarop enthousiast wordt gereageerd. Er is duidelijk afnemende belangstelling voor minder gezonde snacks en de gezondere snacks doen het volgens de vereniging erg goed.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.7 ° C
16.2 °
12.8 °
63 %
2.2kmh
100 %
wo
14 °
do
16 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.