Purmerend

WOZ-waarden woningen Purmerend openbaar

Purmerend – Via de landelijke site woz-waardeloket.nl kunt u nu de WOZ-waarde van een woning in Purmerend opzoeken en vergelijken met andere woningen. Woningen in Beemster komen in de loop van het najaar op het WOZ-waardeloket te staan.Voorheen kon u alleen de WOZ-waarde van uw eigen woning vinden via MijnOverheid. Nu kunt u de WOZ-waarde van woningen opzoeken en vergelijken met die van andere woningen of bijvoorbeeld de waarde van een woning die u misschien wilt kopen of huren. Op dit moment krijgt u de WOZ-waarden van 1 januari 2015 te zien. Als in 2017 de WOZ-waarden van 1 januari 2016 bekend zijn, komen deze cijfers erop te staan.

Welke gegevens kunt u er vinden?

Op de website vindt u naast de WOZ-waarde ook een aantal basisgegevens zoals het bouwjaar, de gebruiksoppervlakte en een kaart of luchtfoto. Andere gegevens als de eigenaar, het taxatierapport of de verkoopprijs zijn niet via de landelijke site te vinden.

Het gaat voorlopig alleen om de WOZ-waarde van woningen en bijvoorbeeld niet van bedrijfspanden. Het is niet mogelijk om grote hoeveelheden WOZ-waarden op te vragen.

Wet WOZ

De gemeente Purmerend heeft haar gegevens over de WOZ-waarden gekoppeld aan de landelijke databank zoals afgesproken in de Wet WOZ. De gegevens van de gemeente Beemster worden pas later gekoppeld aan de landelijke databank. Tot die tijd kunt u de WOZ-waarden via de gemeente opvragen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.